Counter-Strike: Global Offensive

Asiatisk profflag er utestengt etter kampfiksing

Tapte semifinalen i South-East Asia Rising Stars Promotional med vilje.

Valve

Det ble fattet mistanke om kampfiksing da Yiu «hazy» Sang Wallace Leung i Counter-Strike-laget Inchk1ng gamblet store virtuelle verdier i form av skins mot eget lag i forkant av semifinalen i South-East Asia Rising Stars Promotional 22. april.

Dette ble gjort på den populære gamblingsiden CSGOLounge, hvor tusenvis av skins vinnes og tapes daglig. Det var CSGOLounge selv som startet etterforskningen og ble tilbudt hjelp av spillportal og arrangør E-Frag, som bidro med informasjon om lagene og kampene som var spilt.

DISSE INCHK1NG-SPILLERNE ER NÅ UTESTENGT:

Vis mer

Yiu «hazy» Sang Wallace Leung
Ka «MING» Ming Wong
Kwong «mooNxskyb» Chung Ng
Chun «Realx» Yin Leung
Ka «F0ray» Hay Li

– Reglene er klare. Spillere som er involvert i turneringer har ikke lov til å gamble verken penger eller virtuelle verdier på kamper, uttalte E-frag etter at dommen falt.

Nådeløs straff

Spillerne fra Hongkong kan dermed se lenge etter å delta på flere arrangementer, siden straffen innebærer utestengelse fra alle E-Frag-turneringer og utestengelse fra landslagsspill. I følge Liquipedia er utestengelsen permanent. E-Frag har også sendt informasjonen fra etterforskningen til Valve.

Gamer.no har ikke lyktes å komme i kontakt med Inchk1ng for en kommentar.

Kampfiksing er et vedvarende problem i Counter-Strike: Global Offensive-miljøet. I 2015 ble hele 16 proffspillere utestengt permanent fra all Valve-aktivitet grunnet kampfiksing. Heldigvis er gamblingsidene raske med å slå alarm ved mistenkelig aktivitet.

Siste fra forsiden