Atari bringer Gunpey til Europa

Gunpey er et hjernetrimspill for PSP og DS, som først dukket opp på Wonderswan. Nå bringer Atari spillet til Europa.

Hjernetrimspillet Gunpey er basert på et konsept fra Gunpei Yokoi, Nintendo-veteranen som i sin tid skapte den berømte D-pad-kontrolleren. Etter flere års tjeneste for Nintendo forlot han selskapet, og designet den håndholdte konsollen Wonderswan, som Gunpey opprinnelig kom ut for. Yokoi ble drept i en bilulykke i 1997, men Gunpey har fått nytt liv på DS og PSP, takket være Q-Entertainment.

Bilde fra PSP-versjonen

Gunpey er et raskt hjernetrimspill som minner litt om Tetris og andre enkle, men vanedannende spill. Målet er å vende på stadig stigende paneler for å danne sammenhengende linjer på skjermen, og når en slik linje har blitt trukket over spillarealet (fra den ene til den andre siden) forsvinner den. Når skjermen fylles av paneler, er spillet over.

Som i Lumines (også fra Q Entertainment) påvirkes bakgrunnsmusikken av det som skjer på skjermen. Begge versjonene kommer med mulighet for å konkurrere med en venn gjennom trådløst nettverk, og massevis av spillmoduser (som "single screen", "double screen", "break rule", "time attack" og mer).

I tillegg får hver versjon enkelte unike særtrekk. PSP-versjonen gir deg mulighet til å låse opp 40 ulike "skins", som du så kan mikse som du vil. DS-eiere kan sende spesialangrep på motspilleren, og bruke spesielle lydsett til å lage sine egne unike musikalske komposisjoner. Gunpey får sin europalansering i mars.

Siste fra forsiden