Atari kunngjør N+

Det populære nettspillet N får en etterfølger for håndholdte plattformer, og Atari vil stå for utgivelsen.

Nettspillet N har blitt en enorm suksess for utviklerne i Metanet Software. Nå følger det i Alien Hominids fotspor, og får spesialutviklede versjoner både for håndholdte plattformer og Xbox Live Arcade.

Skjermbilde fra N på PC

N+ utvikles av SilverBirch Studios, og kommer til DS og PSP i november. Spillet skal gis ut av Atari, som forteller at det vil følge den samme formelen som gjorde at originalversjonen tok helt av på nettet.

Spillet blander plattform og action, og leverer i følge pressemeldingen fabelaktig luftakrobatikk, svært jevne animasjoner og umiddelbar spillbarhet. Dessuten loves vi en flerspillerkomponent (blant annet med kooperativt spill), et innebygd kartredigeringsverktøy og mulighet til å laste ned nytt innhold etter lansering. Ataris Stephen Baer skryter:

– N+ tar alle de gode elementene fra nettspillet, fra den vanvittige akrobatikken til det enkle og raske gameplayet, og legger til et imponerende sett med nye funksjoner. Med full støtte for trådløs flerspiller, spilldeling, nedlastbart innhold og onlinebaserte poengtavler, får spillerne endelig mulighet til å avgjøre hvem som er den beste ninjaen.

Utviklerne av originalversjonen hviler forøvrig ikke på laurbærene. De jobber hardt med et spill som heter Robotology, og har nå lansert en blogg hvor de vil fortelle om utviklingen av spillet.

Oppdatering: Atari har nå fortalt at de kun planlegger å gi ut den annonserte nyversjonen av N i Nord-Amerika. De har ikke gitt noen grunn for avgjørelsen.

Siste fra forsiden