PUBG Continental Series 1

Åtte nordmenn med i nok en storstilt PUBG-turnering

Lørdag kveld går startskuddet for PUBG Continental Series-finalen.

PUBG Corp.

Lørdag kveld er det duket for den første av fire hektiske dager med Playerunknown's Battlegrounds, i turneringen PUBG Contrinental Series (PCS). Etter flere runder med kvalifiseringer står 16 lag igjen, med norske spillere på fem av dem.

20 finalekamper spres over fire dager – 27.-28. juni og 4.-5.juli. Du kan følge sendingene fra klokken 18:00 hver dag, via Twitch-kanalen til PUBG.

Faze jakter seier etter utfordrende år

«Aitzy» og Faze håper på bedre resultater i PCS.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Faze Clan og Ludvik «Aitzy» Jahnsen er som alltid på plass. I motsetning til hva vi er vant til har gutta imidlertid slitt litt i år, etter en omrokkering i troppen. Det ble kun en 11. plass ut av kvalifiseringen, men «Aitzy» tror at laget er i ferd med å rette på skuta.

– Vi har ikke prestert så godt siden nyttår. Det har tatt litt tid å bli vant til «Gustav», men vi føler vi har kommet et stykke på vei i det siste. Vi har hatt noen vellykkede dager med treningskamper i forkant nå, og må bare ta med oss det til kampene i helgen, sier Jahnsen.

Selv om Faze enda er i gjenoppbyggingsfasen melder «Aitzy» at målet for turneringen ikke har endret seg.

– Selvfølgelig har vi lyst til å vinne. Det hadde vært ekstra tilfredsstillende å vinne en turnering nå, etter en periode hvor vi ikke har spilt så bra.

– Forventer mye hard motstand

Telialiga-vinner GameFraym er det eneste helnorske laget som tok seg helt til PCS-finalen. Med sin 13. plass hadde Rune «Aaab» Salvesen og gjengen enda et lite stykke opp til toppen, og lagkapteinen forventer tøffe, men spennende kamper.

– Vi forventer jo først og fremst mye hard motstand, noe som gjør kampene spennende. Vi Håper at vi klarer å få et litt høyere poengsnitt enn vi hadde i kvalifiseringen. Om vi klarer å klatre et par poeng så kommer vi til å gjennomføre et godt finalespill, spår Salvesen.

Artikkelen fortsetter under Twitter-videoen.

Tidligere GameFraym-spiller Aleksander «Himannen» Sølvsberg Slungaard tror også det blir en utfordrende finale. Sammen med sitt nyopprettede lag – With Potential – snek nordmannen seg inn på finaleplass med ett poengs margin, og med enda mer samkjøring i laget håper «Himannen» å gjøre det enda litt bedre denne gangen.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

– I gruppespillet fikk vi tre seire på 24 kamper, så om vi klarer omtrent det samme i finalen så er vi fornøyde med det. Samarbeidet i laget var heller ikke det beste under gruppespillet, så om det er på plass i finalen regner jeg med at vi vil gjøre det bedre enn sist, avslutter Sølvsberg Slungaard.

Kjenninger med i toppkampen

Disse norske er med i PCS

Vis mer

Ludvik «Aitzy» Jahnsen (Faze)
Rune «Aaab» Salvesen (GameFraym)
Peter «Ticko» Arlar (GameFraym)
Aleksander «TekkerZ» Handeland (GameFraym)
Ole «PartyBeetle» Engum (GameFraym)
Aleksander «Himannen» Sølvsberg Slungaard (GameFraym)
Jim «Jeemzz» Eliassen (Liquid)
Tomi «TomiL» Lindbäck (Tempus)

Med flere solide prestasjoner tok Team Liquid og Jim «Jeemzz» Eliassen en god andreplass i kvalifiseringen, kun seks poeng bak tabelltopp Tornado Energy. Sistnevnte hadde riktignok en svakere avslutning på kvalifiseringen, som kan love godt for «Jeemzz» og kompani.

Tempus sørget for at vi fikk to nordmenn på kvalikpallen, i form av tidligere Desperado-spiller Tomi «TomiL» Lindbäck. I likhet med Tornado Energy hadde Tempus riktignok litt mer ujevne kvalikresultater, som gjøre det vanskeligere å spå hva vi kan forvente i finalen.

Av de øvrige lagene er også norskeide Omaken Sports med, etter en 10. plass i kvalifiseringen.

Det har ikke lykkes Gamer.no å komme i kontakt med «Jeemzz» eller «TomiL».

PCS-finalen starter lørdag 27. juni, med første kamp satt opp klokken 18:00. Du kan følge med via Twitch-kanalen til PUBG.

Siste fra forsiden