StarCraft II – WCS Europe 2014

Avgjørende StarCraft II-kamp for «Snute» i kveld

Nordmannen snuser på kvartfinaleplass, men møter hard motstand.

Snute spiller den siste kampen mot «Alica» i WCS i fjor.
Blizzard, stillbilde av video

Etter hvert som første sesong av årets utgave av StarCraft II-ligaen World Championship Series tilspisser seg blir det naturlig nok færre og færre om beinet. Norske Jens «Snute» Aasgaard er en av de som har holdt koken så langt, og i kveld skal han kjempe om kvartfinaleplass.

Kan bli hardt

Grupppen han må kjempe seg gjennom består dog ikke av lettvektere. At koreanske Jung «jjakji» Hoon kommer seg videre fra firemannsgruppen er noe de fleste regner med. I tillegg blir Snutes førstekamp mot franskmannen Antoine «Dayshi» Stievenart et spenningsmoment.

Her spiller «Snute» mot «HyuN» i Seat Story Cup-finalen tidligere i mars.

De to møttes faktisk så sent som i SeatStory Cup for et par uker siden. Der karret nordmannen til seg en knapp 3-2-seier, hvorpå han senere stakk av med førsteplassen i hele sulamitten.

Om gruppespillet fortoner seg slik ventet kan Snute komme til å møte franskmannen hele to ganger, ettersom oddsen heller mot at jjakji slår vinneren av den første kampen deres. Dermed må taperen av det oppgjøret spille mot den som vinner mot sistemann i gruppen, nederlandske Manuel «Grubby» Schenkhuizen.

Oppgjøret kan du se i videovinduet nederst i saken eller på WCS' Twitch-side, fra klokken 18:00 onsdag kveld.

Offisiell liga

World Championship Series er Blizzards offisielle StarCraft II-liga der de beste spillerne i verden kjemper om verdensmestertittelen. Med tittelen får vinneren også en fin premiesum på om lag 600 000 kroner. Ligaen er delt opp i flere sesonger over tre verdensregioner, og Snute spiller i år i den europeiske delen. Spillerne som har sanket flest ligapoeng kommer seg til det globale sluttspillet i høst.

Akkurat nå trommer vi i Gamer.no for øvrig opp vår egen norske StarCraft II-liga i samarbeid med SteelSeries der blant annet Snute er blant toppspillerne. Nordmannen tapte der sin nyeste kamp tirsdag kveld mot Morten «Scyther» Wiik.

Har du lyst til å se på StarCraft II, men klarer ikke helt å skjønne alt?
Vi har laget en seerguide til StarCraft II som forklarer det du trenger å vite »

Siste fra forsiden