Sniktitt

Battlefield Vietnam

Battlefield Vietnam er den etterlengtede oppfølgeren til Battlefield 1942. Et spill som faktisk bare er halvannet år gammelt, men likevel har bitt seg kraftig merke som en av de viktigste utgivelsene i spillhistorien. Nå er spillet ferdig utviklet, og vi sikret oss en prat med sjefsprodusent Armando "AJ" Marini fra Digital Illusions mens han var på Norgesbesøk.

Side 1
Side 2
Side 3

For de som ikke kjenner Battlefield-serien fra før er dette et førstepersons skytespill som først og fremst spilles i nettverk, eller via en mengde servere som er tilgjenglig på Internett. Opp til 64 personer kan spille samtidig, og du tar på deg rollen som en soldat i et lag som prøver å nedkjempe det andre laget på brettet. Det finnes en rekke kjøretøy i spillene som stridsvogner, fly og motorsykler som du kan bruke. En rekke ekspansjoner i etterkant har utvidet spillopplevelsen.

Det har gått inflasjon i spill om andre verdenskrig i det siste, så det var nok smart av Digital Illusions å flytte fokuset over på Vietnam-krigen. Den største forskjellen i Battlefield Vietnam i forhold til Battlefield 1942 er selvsagt at spillet er satt til en annen tid og et helt annet sted. Spillet ligner på mange måter mye på forgjengeren, men mange små endringer gjør at oppfølgeren må spilles på en litt annen måte.

Vegetasjonen og jungelen som finnes på en del av brettene i Battlefield Vietnam tvinger spillerne til å tenke litt annerledes enn i de åpne landskapene i Battlefield 1942. Helikopterene i seg selv er en spennende nyhet, som i tillegg til å være en aktiv deltaker i striden også kan løfte opp og frakte båter og stridsvogner rett inn i kampens hete. Stridsvogner eller infanteri plassert i båter eller kjøretøyer kan fortsette å skyte mens de svever i luften.

Du kan gjøre alt det du ønsker å gjøre i et helikopter, og det er akkurat like lett å gå inn og aktivere dem som flyene i Battlefield 1942. Helikoptrene er litt enklere å mestre enn flyene. Du kan trykke W for å stige, men hvis du ikke gjør noe vil du bare bli stående i lufta. Utover det er det rett og slett bare å fly opp, ned, til høyre, venstre, frem og tilbake.

- Dere vil finne de fleste typer helikoptere. På US-siden har vi f.eks. transporthelikoptre ("Huey Transport Chopper"), kamphelikoptre ("Huey Gunship"), med maskinpistoler og missiler og "Cobra" som er et rent "assault"-helikopter. "Cobra" har ikke mulighet til å løfte opp andre kjøretøyer. Jeg tror på mange måter helikoptrene vil ta over roller stridsvognene hadde i Battlefield 1942, forteller Marini.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden