Skoleturneringen i CS:GO

Bergenselever var best i skoleturnering i CS:GO

AVS E-sport Grønn slo Gausdal E-sport i finalen.

F.V.: Jostein «limited» Engesæt, Tobias R «Hurskas» Mcleman, Christian »ace» Nilsen, Markus «sidez0» Knutsen, Alexander «atlex» Eide.
Sindre Rygg

Det ble klart etter at AVS e-sport (grønn), fra Garnes videregående skole, vant sin avgjørende finalekamp 16-6 mot tittelforsvarer Gausdal E-sport onsdag 19. desember.

Sindre «Sviken» Rygg underviser i Counter-Strike: GO på Garnes videregående skole.
Privat

– Det jeg tror vi har gjort riktig denne gang er å være forberedt bedre mentalt og fysisk, forteller Sindre Rygg, som er linjeansvarlig for e-sportsatsingen ved Garnes videregående skole.

Spillerne ved AVS E-sport har gått i samme spor som en rekke andre e-sportutøvere, og har inkorporert fysisk aktivitet som endel av treningen for å prestere bedre i spill. De har også økt fokuset på et godt og variert kosthold. Dette kombinert med en trening mot og mot bedre motstandere, har gjort at AVS nå kunne ta steget opp og bli regjerende mester av den nasjonale skoleturneringen i CS:GO.

– Jeg har gitt de beste utøverne muligheten til å spille med kontakter jeg har opprettet i min tidligere karierre innen CS. På den måten har de skaffet bedre rutiner, kommunikasjon og forståelse for CS:GO, forklarer Rygg.

Skoleturneringen organiseres med gruppespill som kvalifiserer videre til sluttspill. Til sammen har turneringen 10 deltakende lag. Blant de deltakende skolene finner man Tiller E-sport fra Trondheim, Arna videregående skole, Gausdal videregående skole og Akademiet i Ålesund er deltagere. Samtlige av skolene har flere deltakende lag og det er derfor det vinnende laget heter AVS e-sport grønn.

LES OGSÅ: Slik blir e‑sportilbudet ved Garnes videregående skole.

– Vi har valgt å bruke fargekoder istedenfor nummer. Litt av årsaken til det er at det skal skape mindre skille mellom hvem som spiller i hvilket lag.

Rygg har også planen klar for hvordan de skal fortsette å prestere godt i skoleturneringen også neste sesong. Han tror nøkkelen ligger i å fortsette i samme spor for å øke nivået gradvis:

DISSE SPILTE FOR AVS E-SPORT GRØNN:

Vis mer

Jostein «limited» Engesæt
Tobias R «Hurskas» Mcleman
Christian »ace» Nilsen
Markus «sidez0» Knutsen
Alexander «atlex» Eide

Jostein «limited» Engesæt ble kåret til AVS e-sport grønn sin mest verdifulle spiller.

– Vi skal fortsette med fysisk aktivitet, spesifikk trening innen CS:GO og samtidig forsøke å spille mot så god motstand som mulig hele tiden for å øke nivået gradvis.

– Jeg vil fortsette å gi utøverne muligheter til å spille med og mot andre med 2600 FaceIt ELO, sier Rygg som også forteller at skolen har hatt – og vil fortsette å ha – gode spillere på besøk for å lære opp utøverne.

Siste fra forsiden