Betalte 1,9 millioner for MMO-romstasjon

Den svenske MMO-et Entropia Universe slår sin egen rekord.

Spilleren Buzz "Erik" Lightyear har vunnet auksjonsrunden om den virtuelle romstasjonen Crystal Palace, den første i Entropia Universe, for spillvaluta til en verdi av 330 000 dollar – eller omkring 1,9 millioner kroner.

Det er betraktelig dyrere enn den forrige rekordholderen, nattklubben og feriestedet Club Neverdie – også fra Entropia Universe – som ble solgt for rundt 100 000 dollar.

Buzz er ifølge spillets forum lykkelig med ervervelsen, og tror romstasjonen vil bli noe for seg selv: "Crystal Palace kan bli utrolig ettersom det ikke er eid av noen investor, men av en gammel, svært aktiv spiller som elsker Entropia Universe," sier han.

Ifølge Mindark, det svenske firmaet som utvikler spillet, kan Buzz vinne tilbake investeringen sin. Valutaen i Entropia Universe, PED, kjøpes og betales nemlig av spilleren – som kan selge tilbake til Mindark.

Med de rette skatteordningene og god forvaltning av vilt, kan Buzz dermed tjene penger på romstasjonen sin. Det er ikke kjent hvorvidt eiendommen ble betalt med midler Buzz hadde ervervet seg i Entropia Universe, eller om deler av beløpet ble betalt i kalde kroner.

(Kilder: Edge Online )

Siste fra forsiden