Bilbo vaser videre i Hobbiten

Bildet av den sukkersøte Bilbo Baggins ruger over bakken her på E3. Alle fans av Tolkiens fantastiske historie blir naturlig tiltrekket, og derfor var det på sin plass å sjekke spillet ut. Vi tok en prat med Jaimie Grieves, en av utviklerne bak spillet.

Bildet av den sukkersøte Bilbo Baggins ruger over bakken her på E3. Alle fans av Tolkiens fantastiske historie blir naturlig tiltrekket, og derfor var det på sin plass å sjekke spillet ut. Vi tok en prat med Jaimie Grieves, en av utviklerne bak spillet. Han startet med å forklare oss at de skal sette i gang en massiv reklame-kampanje før spillet slippes. Vi snakker om TV-reklamer og en solid avtale med McDonalds som naturligvis involverer Happy Meal. For de som har blitt skuffet av den noe barnslige stilen spiller sporter med (burde dere ikke ha lært etter The Legend of Zelda: The Wind Waker?), bør det nevnes at målgruppen er 8-16, men utviklerne tror likevel at spillet vil appellere til alle. Spesielt til dem som har lest boken.

Først og fremst er spillet basert på boken, og har ingenting å si med Ringenes Herre-filmene som er i skuddet for tiden. Selskapet har boklisensen i sin hule hånd, og ønsker naturligvis å utnytte dette. Historien fortelles i sin helhet, og bortsett fra selve gameplayet, er det flere hundre mellomsekvenser som skal fortelle det fortryllende eventyret. Her skal du snike deg forbi troll, utforske Hobbitun, og samarbeide med de mange dvergene vi alle kjenner fra boken. Og Gandalf er der for å hjelpe. Dette er likevel ikke kun er eventyrspill.

- Det er 50% eventyr og 50% action, forklarer Grieves.

Du reiser rundt på banene, dreper eventuelle fiender og samler inn diamanter du finner. Du skal gjennom de fleste av områdene i boken, og gameplayet strekker historien litt ut sånn at det blir mer fyldig å spille. Du har den Ene Ringen, og denne gjør deg usynelig. Du kan ikke bruke den uendelig, og den må lades opp med jevne mellomrom. Den er likevel svært grei å ha når du først trenger den. Alle de kjente karakterene er i spillet. Du finner naturligvis Gollum, og naturligvis dragen Smaug. Sistnevnte vil du faktisk støte på i flere deler av spillet, og er et svært viktig gameplay-element. Jeg synes faktisk det minner veldig om det siste Zelda-spillet, ikke bare pågrunn av grafikken. Og Grieves er enig.

- Ja, det ligner veldig på The Wind Waker, mener han.

Det finnes en rekke puslespill-områder, akkurat som i The Wind Waker. Faktisk er hele Lonely Mountain (Ensomhetens Fjell) en slags Zelda-lignende puslespill-dungeon. Du må løse forskjellige oppgaver for å få historien til å gå fremover, og får å kunne gå videre i de områdene du spiller gjennom.

The Hobbit lanseres 22. september i år, og kommer på samtlige konsoller.

Siste fra forsiden