Bill Gates og Nintendo

I det siste har det gått rykter om at Microsoft-gründeren Bill Gates har lyst til å kjøpe Nintendo. Men er det noe i dem?

Ryktene stammer fra det tyske finansmagasinet WirtschaftsWoche, som rapporterte om at Bill Gates har fortalt at han var interessert i å kjøpe den tradisjonsrike japanske konsollprodusenten. Nå forteller imidlertid Microsoft at det hele var en spøkefull bemerkning på et uformelt finansmøte.

- Hvis Hiroshi Yamauchi ringer, så tar jeg telefonen med en gang, skal Bill Gates ha sagt (Hiroshi Yamauchi er Nintendo sin største aksjeeier).

Microsoft benekter ikke ektheten i sitatet, men forteller at det var ment som en spøk for å understreke hvor mye Bill Gates beundrer det japanske selskapet. Nintendo lo imidlertid ikke når de hørte sitatet, og flere talsmenn, inkludert Yamauchi selv, benekter at det er snakk om å selge selskapet.

Nintendo har vært eid av Yamauchi sin familie i over hundre år, og han var sjef for selskapet i femti år, helt til han pensjonerte seg i 2002 etter å ha skapt den konsollgiganten Nintendo er i dag (selskapet var tidligere fokusert på produksjon av spillkort). Det er nok ikke særlig sannsynlig at han ønsker å selge livsverket sitt med det første.

Så konklusjonen blir at selv om Nintendo nok er høyt på Bill Gates sin personlige ønskeliste, er det tvilsomt at Nintendo forlater Yamauchi sine hender med det første. Nintendo-tilhengere kan dermed, etter alt å dømme, puste lettet ut.

Siste fra forsiden