Bioshock 2 prakker på deg programvare

Har du ikke Games for Windows Live, får du ikke lagre spillet ditt.

I går ble det kjent at man kunne forhåndsbestille Bioshock 2 på Steam, og Destructoid har nå tatt en nærmere titt på systemkravene, som antageligvis kommer til å vekke debatt.

I tillegg til SecuROM, programmet som gjør at du kun får lov til å installere din kopi av spillet et visst antall ganger, tvinger Bioshock 2 deg også til å bruke Games for Windows Live. Man må ha Microsofts programvare for å installere spillet, skaffe seg achievements, motta oppdateringer og spille på nett. I tillegg kan man ikke lagre spillet sitt (!) hvis man ikke har programmet, til manges misnøye. Vi presiserer at det ikke er nødvendig å ha internett for å spille og lagre, så lenge du har konto og programvaren er satt til frakoblet modus.

På Bioshock 2 sitt eget forum og diverse andre nettfora raser nå debatten nok engang om hvorvidt SecuROM og Games for Windows Live faktisk forhindrer piratkopiering eller gir nok en grunn til å oppdrive ulovlige kopier. De som mener at det stopper piratkopiering mener at den ekstra programvaren er for å hindre den vanlige konsumenten å piratkopiere - den er altså ikke ment for storpiratene på internett. De som mener at programvaren øker piratkopiering mener på sin side at tilleggsprogramvare som dette kun gjør kundene sinte på alt ekstra som må installeres for å få spille en lovlige kopi og dermed tyr til piratkopiering for å unngå dette.

Mange vil nok hevde at utviklerne skyter seg selv i foten når de legger til ekstra programvare slik som dette, og samtidig lurer på hvorfor spillsalget til PC går stadig dårligere.

Her er resten av minimumskravene for å kjøre Bioshock 2:

OS: Windows XP, Vista, Windows 7
Prosessor: AMD Athlon 64 Processor 3800+ 2.4Ghz eller bedre, Intel Pentium 4 530 3.0Ghz Processor eller bedre
Minne: 2GB
Grafikkort: NVIDIA 7800GT 256MB eller bedre, ATI Radeon X1900 256MB eller bedre
DirectX: DirectX 9.0c
Harddisk: 11GB ledig plass
Lyd: 100% DirectX 9.0C-kompatibelt lydkort eller integrert lydkort

Hva synes du om ekstra programvare som er et minstekrav for å få spille spill? Diskutér i forumet!

Siste fra forsiden