Bioshock blir trilogi?

Take-Two avslører planer

Bioshock-filmen kommer i følge sjefen for Take-Two sannsynligvis samtidig med Bioshock 3.

For rundt tre måneder siden kom nyheten om at det Boston-baserte studioet 2K Marin allerede var i gang med oppfølgeren til kritikerroste Bioshock. Spillet, som blir utviklet av et annet studio enn de som lagde eneren, er satt til utgivelse en gang i løpet av tredje kvartal 2009.

For en liten måned siden, kunne Take-Two og Universal Studios bekrefte at arbeidet med en Bioshock-film regissert av Gore Verbinski hadde startet. I et nylig møte med Take-Twos aksjeholdere, kunne president Strauss Zelnick røpe at det er planer for et Bioshock 3:

– Filmen kommer nok ikke til å slippes samtidig med Bioshock 2, da er det snarere mer sannsynlig at den slippes sammen med Bioshock 3, sier Zelnick til Gamespot.

Take-Two ville ikke gå noe nærmere inn på detaljene omkring når dette er, men Zelnick har ved tidligere anledninger kommentert at nye titler i serien ideelt kommer hvert tredje år. Hvis dette er tilfellet, ser vi nok ikke noe til verken filmen eller Bioshock 3 før 2012.

Zelnick kunne i følge Kotaku også fortelle at Take-Twos finansielle risiko i forbindelse med filmen er lik null. Dette betyr at Universal Studios tar det økonomiske ansvaret, og det medfører nok også at Take-Two må si fra seg en del kreativ kontroll over prosjektet.

Nylig kom også meldingen om at Bioshock er på vei til Playstation 3, noe som gjør det nærliggende å tro at de neste kapitlene i serien også vil gjøre det.

Siste fra forsiden