Bioware frir til konsollspillerne

Biowares episke rollespill, Dragon Age: Origins, kan få brukergenerert innhold også på konsoll.

Lenge har det vært et problem at rollespill som slippes på både konsoll og PC har en vesentlig forskjell: PC-versjonen har som regel et verktøysett som lar spillerne selv lage sine egne eventyr eller små forandinger på spillet. Spill som Neverwinter Nights 2 og Elder Scrolls: Oblivion har enorme mengder med nettopp denne typen innhold. Så langt har tilgangen til dette vært begrenset til de som har kjøpt spillet til PC, men nå åpner Bioware for at de som kjøper konsollutgaven av det kommende Dragon Age: Origins, også skal få tilgang til disse godsakene.

Det er i et intervju med CVG at Greg Zeschuk, en av grunnleggerne av det kanadiske utviklerfirmaet, åpner for dette. På konsollsiden er det åpenbart ikke mulig å tilby verktøysettet sier Zeschuk. Men vi ser faktisk på muligheter for potensielt å dele innhold produsert på PC over til konsoller. Han utdyper at det egentlig ikke er noen store tekniske hindringer i veien for å få det til, og avslører at mye av innholdet vil være tilgjengelig direkte gjennom spillets menyer.

På toppen av dette lover Zeschuk at Bioware har store planer om å gi ut eget nedlastbart innhold, og at noe av det vil bli tilgjengelig i kort tid etter at spillet er å finne i butikkhyllene. Det nedlastbare innholdet vil i utgangspunktet bli små sidehistorier som utvider universet, men større utvidelsespakker utelukkes heller ikke.

I et intervju med Videogamer prater forøvrig den samme Greg Zeschuk om Biowares samarbeid med Microsoft, og deres erfaringer med PS3-konsollen. Han forklarer at utviklerne aldri har hatt noe imot Sony, og grunnen til at de så langt har fokusert på Microsofts plattformer simpelthen grunner i et langt samarbeid mellom de to firmaene. Det kommende Dragon Age: Origins blir også å finne på Playstation 3, og Zeschuk sier at utviklerne hans virkelig koste seg med å finne ut av hvordan Sonys konsoll fungerte. De mener å ha oppdaget en del fordeler med PS3 og håper å gi ut flere spill på den i fremtiden.

Zeschuks uttalelser har selvfølgelig satt ny sving i spekulasjonene rundt et annet kommende Biowarespill, nemlige Mass Effect 2. Det første Mass Effect ble gitt ut til Xbox 360 og PC, men det var før Bioware ble kjøpt opp av Electronic Arts. Matt Attwood i Bioware, bekreftet forleden overfor Joystiq at EA kontrollerer alle rettighetene til Mass Effect, men klarifiserte senere at Mass Effect 2 fortsatt er eksklusivt til Microsofts plattformer. Så selv om Playstation-eiere kan se frem til episk fantasi i Dragon Age, må de nok lete etter altenativer for å oppleve den neste delen av Biowares romsaga.

Siste fra forsiden