DreamHack Masters Las Vegas

Ble for tøft for Norse

Klarte ikke å kvalifisere seg til DreamHack Masters Las Vegas.

Tøff motstand for Norse.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

I kveld starter den tøffe Counter-Strike: Global Offensive-kvalifiseringen til DreamHack Masters Las Vegas. Hovedturneringa spilles 15. - 19. februar i nevnte Las Vegas, og har en premiepott på fire millioner kroner. I kvalifiseringa finner vi åtte inviterte lag, som FaZe, fnatic og Godsent. I FaZe finner vi norske Håvard «rain» Nygaard.

Oppdatering: Norse tapte i første kamp mot Gambit og klarte dermed ikke å kvalifisere seg.

DETTE ER NORSE

Vis mer

Morten «Zeves» Vollan
Martin «cENTRYZ» Brandal
Henrik «Becker» Becker
Jørgen «cromen» Robertsen
Kristoffer «Mystic» Michelsen *

* Erstatter Jon Erik «ztk» Øygarden midlertidig

Det er fire av seksten lag som kan kvalifisere seg til Las Vegas. Norse er det eneste norske laget i kvalifiseringa, og venter tøff motstand i Gambit. De norske kvalifiserte seg gjennom en åpen kvalifisering. Dersom Norse kvalifiserer seg venter det lag som North, Astralis, Virtus.pro og SK Gaming.

Må vinne to oppgjør

Norse spiller mot Gambit i første runde. Gambit er for tiden rangert som nummer seksten i verden via HLTVs rangeringssystem. Det vil uten tvil bli et tøft oppgjør for kaptein Morten «zeves» Vollan og kompani. Nylig gikk investorer inn med mange millioner i selskapet bak Norse, så det spørs om dette har gitt laget mye motivasjon. Vi tok en prat med stortalentet Jørgen «cromen» Robertsen noen timer før kamp.

Her er Jørgen «cromen» Robertsen fra Gigacon 2016.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Vi har trent fra morgen til kveld hver eneste dag for å forberede oss opp mot denne kvalifiseringa. Spiller mot topplag i verden for å få kjenne litt på nivået, med noen veldig gode resultater. Muligheten for å kvalifisere seg er der, for vi har gjort det veldig bra i det siste som sagt. Om vi klarer å spille disse kampene like godt som vi har gjort det i treningskampene så vil jeg si det er 50/50 i kveld.

– Så du tror dere kan kvalifisere dere?

– Man skal ikke se bort ifra at vi ror det her i land og kommer oss helt til Las Vegas om alle er on-point i laget, avslutter Robertsen.

Strømmes på nett

Kampen vil strømmes på Greatfrags Twitch-kanal klokken 18:00. DreamHack sender også kamper på sin kanal, men i første runde blir FlipSid3 mot Heroic direktesendt. Man bør følge med på HLTV.org for å oppdatere seg hvor kampene strømmes. Det finner du ut av ved å gå inn på kampen som ligger på høyrefanen på hjemmesiden deres.

Siste fra forsiden