Labbedans'Vika møter Celestial Gaming

Ble spådd på bunn av tabellen – i kveld kan de sikre sluttspillplass

Labbedans'Vika trenger kun ett poeng mot Celestial Gaming.

Celestial Gaming og Labbedans'Vika trenger begge poeng i kampen.
Valve/Tor-Steinar Nastad Tangedal/Privat

SLIK SPILLES SJETTE RUNDE AV TELENORLIGAEN:

Vis mer

Kl. 20:00: Nordic Warthogs - DeToNator.EU
Kl. 20:00: Labbedans'Vika - Celestial Gaming
Kl. 20:00: demise.no - Norse
Kl. 20:00: Temp.no - BX3 EK

Alle kampene spilles mandag 27. mars.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider »

Mandag kveld er det klart for nest siste runde i Telenorligaen, og alle lagene har fortsatt mulighet til å kapre en plass i sluttspillet. Mange lag er selvfølgelig avhengig av å vinne sine egne kamper, samtidig som andre resultater skal gå deres vei for at muligheten skal være der.

Ukens direktesendte TV 2 Sumo-kamp spilles mellom Celestial Gaming, som i forrige runde tok sin første seier for sesongen, og overraskelseslaget Labbedans'Vika, som før sesongen ble tippet på direkte nedrykksplass av alle som valgte å spå tabellen. Begge lagene har mye å bevise i denne kampen, og ønsker nok å vise seg fra sin beste side.

Se kampen gratis på TV 2 Sumo fra klokken 20:00 »

– Det har vært en tøff sesong

DISSE SPILLER FOR LABBEDANS'VIKA:

Vis mer

Phu «Krazyfo» Pham
Ole Bendik «Undead Warrior» Bøen
Xa Van «Luis» Nguyen
Kevin «Trakt» Håkonsen Jensaas
Theodor «Teo» Lindtveit

Labbedans'Vika ligger i skrivende stund likt med Norse på tabellen, og har på lang vei sikret sluttspillplassen. For å nå sluttspillet trenger laget en uavgjort på de to siste oppgjørene. Xa Van «Luis» Nguyen sier at det har vært en tøff sesong, til tross for meget gode resultater så langt.

– Det har vært tøft siden starten av sesongen for alle på laget, siden vi ikke hadde så mange spillertimer sammen og måtte starte fra bunnen av. I tillegg ble vi tippet på nedrykk og nå ligger vi an til sluttspill, noe som viser at ingen lag er lette i Telenorligaen. Men vi ble overrasket over at kampen mot Nordic Warthogs var ganske lett, sier Nguyen.

Selv om sluttspillplassen på god vei er sikret, ønsker ikke laget å tenke for langt frem i tid. De ser heller steg for steg og tar en kamp om gangen.

– Vi er usikker på hva planene fremover er, men vi tar det steg for steg. Hovedfokuset er å gjennomføre Telenorligaen, og håpe på et sluttspill med gode resultater.

Xa Van «Luis» Nguyen i Labbedans'Vika tror det blir et tøft oppgjør.
Privat

Timingen inn mot møtet med Celestial Gaming kunne nok vært bedre for Nguyen og kompani. De møter nemlig laget som endelig har fått sin første seier, og garantert har fått blod på tann siden sluttspillet teknisk sett fortsatt er mulig.

– Demise har spilt dårlig i det siste, og det har vært en overraskelse for mange, men vil anta at de kommer til å heve seg. Som jeg sa i tidligere så er alle lag i Telenorligaen i år veldig bra. Jeg tror Celestial blir en tøff motstander, men vi går inn med høy selvtillit og har tro på våre ferdigheter, mener Nguyen.

Nguyen er også klar på hvem som er Celestials beste spiller, men fokuserer likevel på eget spill før kampen.

Les også
– Det var en tabbe av Nordavind å velge oss i semifinalen

– Vi har egentlig ikke studert så mye på CG og hvordan de spiller, men heller fokusert på vårt spill og hvordan vi skal gjennomføre best mulig. «Synthetiq» på CG vet vi skyter svært hardt fra seg, og det er mulig at han er en av de store spillerne for fremtiden i Norge.

Selv om laget har tro på sine egne ferdigheter, er Nguyen beskjeden når han får spørsmål om hva han tror resultatet og utfallet i kampen blir.

– Det blir en tøff kamp, men jeg tror at det blir 2-0 til Celestial. Samtidig håper vi på en uavgjort i dette oppgjøret, avslutter Nguyen.

– Hele laget sitter og spiller Zelda

DISSE SPILLER FOR CELESTIAL GAMING:

Vis mer

Simon «simiz» Øvrevik
Leif Erik «zeptyy» Johnsen
Peder «Croaton» Holterman Solland
Thomas «kwelie» Paaske
Roar «Synthetiq» Klakegg

Motstanderlagets lagkaptein Simon «simiz» Øvrevik, er ikke helt fornøyd med hvordan sesongen har gått så langt. Han sier at laget gjorde noen endringer underveis som ser ut til å ha virket etter at laget fikk sin første seier i forrige runde.

– Sesongen så langt har gått litt opp og ned for vår del. Vi taper tre strake mot lag vi burde være istand til å kjempe om poeng mot. Etter tre tap på rad ble vi enige om å bytte om litt på roller og la folk gjøre det de er komfortable med, sier Øvrevik.

Øvrevik mener samtidig at laget ikke har hatt en helt optimal inngang til kampen, siden de fleste spillerne har vært litt for opptatt med å spille The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

– Inngangen til kampen har vært en vanlig treningsuke for oss. Kanskje fått inn litt mindre tid enn vanlig med tanke på at hele laget sitter og spiller Zelda, mener Øvrevik.

Simon «simiz» Øvrevik da han spilte for GamersLeague på Copenhagen Games 2016.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Hvis Celestial slår Labbedans i denne runden, venter Norse i siste kamp. Begge kampene må vinnes om sluttspill skal være en mulighet. Øvrevik sier at laget egentlig ikke har tenkt noe på sluttspillet enda, og tar en kamp av gangen.

– Vi har ikke tenkt noe som helst over sluttspill enda, for å ha noen form for teoretisk sjanse må vi slå Labbedans først. Vi har ikke tenkt å gjøre noe annet enn å spille vårt eget spill. Vet at gutta i Labbedans har fantastisk treffsikkerhet. Satser på at vi klarer ta de på at vi er mer samspilte, forteller Øvrevik.

Lagkapteinen vet også hvem motstanderens største trussel er, men mener at hans eget lag har nøkkelen til å stoppe vedkommende.

– Definitivt «Luis». Jeg regner egentlig med at vår AWPer («zeptyy») vinner duellene mot han, mener Øvrevik bestemt.

– Hvilke kart ønsker dere å spille, og hvordan tror du kampen går?

– Vi er ganske gode på de fleste kart, men vi ønsker å unngå kart som Cache og Mirage. Jeg tror vi vinner kampen 2-0, etter to jevne kart, avslutter Øvrevik.

Siste fra forsiden