Ble vi lurt?

Mystisk nettsted registrert dagen før nedleggelsen av Duke Nukem Forever-utvikler 3D Realms kan tyde på PR-stunt.

Det er ikke mange dagene siden vi skrev om en nyhet som gikk som en farsott verden over: Utvikleren bak det høyst etterlengtede Duke Nukem Forever, 3D Realms, hadde gått konkurs. Med andre ord var trolig 12 år med utvikling gått rett i den hvite porselensskåla.

Reaksjonene var mange, enkelte mente det var nødt til å komme, mens andre blodnektet til evig tid. Nå har det dukket opp informasjon som kanskje kan tyde på at vi alle har blitt lurt.

Det er en bruker på nettstedet reddit.com som presenterer en høyst spekulativ post som trekker fram flere detaljer som er svært mystiske i forbindelse med nedleggelsen.

Brukeren trekker først og fremst det særdeles mystiske nettstedet SaveDukeNukem.com som beleilig nok ble registrert samme dag som nedleggelsen av 3D Realms, og en annen som ble registrert dagen før. Det ville vært en tilfeldighet av universelle dimensjoner om det skulle vise seg at nettsidene ikke har noe med avdøde Duke Nukem Forever å gjøre. I det minste må domenene etter alt å dømme ha blitt registrert av noen med innside-kjennskap til det som foregikk hos 3D Realms.

Videre påpeker Reddit-brukeren at utviklerne i lengre tid har hintet mot en snarlig lansering rundt sensommeren, og han viser deretter til de enorme mengdene med lekket stoff som slapp ut på konkursdagen. Både en 3 minutter lang video og flere skjermbilder som angivelig stammer fra spillet har florert på nettet de siste dagene.

Hva som er hva og hvem som har lurt hvem vil vi trolig få vite mer om de nærmeste dagene, det er ihvertfall lov å ane et lite håp inntil videre.

For nå sier vi som nettsiden SaveDukeNukem, "Stay Tuned ..."

Siste fra forsiden