Bleak Faith: Forsaken

Bleak Faith: Forsaken-utvikler slår tilbake mot anklager om stjålne Elden Ring-animasjoner

Hevder de ble kjøpt i Unreal Engine-butikken.

Archangel Studios

Bleak Faith: Forsaken er et nytt innslag i den stadig voksende rekken av spill inspirert av Souls-serien til FromSoftware. En uke etter lansering har fans imidlertid påpekt at spillet enkelte steder ligner litt for mye på inspirasjonskilden, men utvikler Archangel Studios avviser anklager om plagiering.

Saken fikk først oppmerksomhet etter at Twitter-bruker «Meowmaritus» la ut en sammenligning av animasjoner fra Bleak Faith og Elden Ring. Meowmaritus er forfatteren bak et verktøy som kan hente ut animasjoner fra blant annet Elden Ring, og påpekte at dette verktøyet ikke skal brukes til tyveri og videresalg.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Basert på videoen tok flere til sosiale medier med anklager mot Archangel. På sin Discord (via VGC) hevder utvikleren imidlertid at animasjonene ble kjøpt som del av en pakke med utviklerressurser fra Epic Games-spillmotoren Unreal Engine.

– Vi har alltid vært åpne om bruken av Epic Marketplace for animasjoner som er gode og passer vårt tema. Resten lagde jeg selv. Vi trengte bare mer variasjon og jeg er ikke en profesjonell animatør. Jeg måtte lære meg det for dette spillet, kommenterte utvikleren som kaller seg «überfaith42».

Archangel hevder videre at det ikke hadde noen kjennskap til at animasjonene som ble kjøpt var tatt fra Elden Ring. Utvikleren tok saken til Epic, men fikk beskjed om at selgere kun bes om å bekrefte at de eier rettighetene for salg. Utover dette kan ikke Unreal-makeren verifisere eierskap av det som blir solgt på markedsplassen.

Twitter skriver Bleak Faith at dette har vært en viktig lærepenge for studioet. Teamet har nå begynt arbeidet med å bygge nye animasjoner for å erstatte de som ble kjøpt inn.

LES OGSÅ: Obsidian beklager omfattende problemer for The Outer Worlds på PC, PlayStation 5 og Xbox Series X/S »

Siste fra forsiden