Bli med ned i en mørk og farlig verden

«Metroidvania»-spillet Hollow Knight lanseres neste uke.

Hollow Knight, et mørkt plattformspill i såkalt «Metroidvania»-stil, ankommer PC og Mac neste uke – nærmere bestemt 24. februar. Slippdatoen ble annonsert like før helgen, sammen med en fersk trailer for spillet som du kan se ovenfor.

Utforsk en mørk og farlig verden

Nye farer lurer rundt hver sving i Hollow Knight.
Team Cherry

I Hollow Knight trer spillere inn i rollen som spillets titulære helt, og får i oppgave å utforske en dyster underjordisk verden. Ferden byr på en rekke farer i form av små og store monstre, andre oppdagere og selvfølgelig kjente plattformelementer som sylskarpe pigger og bunnløse groper.

Spillverdenen er stor og åpen, og fra første stund må spillere velge mellom en rekke forskjellige veier fremover. Med unntak av noen få hint, som er tilgjengelige for de som ønsker, vil Hollow Knight sjeldent fortelle hvor man trenger å gå. Det endelige målet med spillet er også et mysterium, som vil avsløres underveis.

Etter hvert som verdenen utforskes låser spillere opp nye egenskaper og gjenstander, som igjen åpner opp veier som tidligere var stengt. I likhet med for eksempel Ori and the Blind Forest byr Hollow Knight også på en rekke skjulte hemmeligheter for nysgjerrige og tålmodige spillere.

Hollow Knight ble folkefinansiert på Kickstarter.
Team Cherry

Kickstarter-suksess

Plattformeventyret – det første prosjektet fra tremannsstudioet Team Cherry – ble opprinnelig folkefinansiert via Kickstarter i 2014, da det samlet inn nesten 500 000 kroner. Den gang skulle plattformeventyret slippes i midten av 2015, men flere forsinkelser satte lanseringen på vent.

Heller ikke 2016 ble året for Hollow Knight, men nå har utvikleren omsider målstreken i sikte. Spillet blir tilgjengelig digitalt via Steam, GOG.com og Humble-butikken.

Nå kan det bli vanskeligere for indie-utviklere å gi ut spill på Steam.
Valve kvitter seg med Greenlight-tjenesten til våren »

Siste fra forsiden