Bli sauegjeter i Flock

Dyr til besvær

Capcom annonserte gjeterspillet Flock under E3. Her er litt info.

Flock var tittelen på Capcoms «superhemmelige» prosjekt i tiden før E3. Chris Kramer fra Capcom sa før spillmessen at «dere kommer aldri til å gjette hva det er».

Det ser ut som godeste Kramer fikk rett. I Flock tar spillerne kontroll over en UFO som har fått i oppdrag å gjete dyr og lede dem til sitt moderskip gjennom en rekke forskjellige nivåer. Spillerne blir nødt til å hamle opp med staheten til de temperamentsfulle beistene, og kommer til å få tilgang på en rekke hjelpemidler.

Sånn ja, inn i moderskipet nå.

Man vil bli nødt til å overkomme forskjellige hindre i landskapene, og det handler hele tiden om å plukke ut den best mulige ruten og få flokken frem til moderskipet før tiden går ut.

Spillet opererer med et tredjepersons låst kamera som ser ned på UFO-en man styrer rundt små landskap omgitt av vann. Dyrene som bor på disse øyene varierer fra sauer til kyllinger og kyr, og alle reagerer forskjellig når de møter en UFO.

Flock kommer til ha over 50 nivåer i det Capcom definerer som «et morsomt og avhengighetsskapende gåteløsningsspill». Du vil kunne spille samarbeidsmodus med en annen, enten lokalt eller over nett, og et eget medfølgende verktøy lar deg konstruere dine egne baner.

Hvis du synes at det minner mye om Lemmings, er det fordi utviklerne i Proper Games-studioet også har jobbet med de skotske småkrypene. Flock kommer til Xbox Live Arcade og Playstation Network i løpet av 2008 og vil koste henholdsvis 800 Microsoft-poeng og 10 dollar (omlag 50 kroner).

Spillet gis også ut på PC, men noen distribusjonsplattform er foreløpig ikke annonsert. En lansering på Steam er imidlertid ikke helt usannsynlig, etter som Capcom er en av utgiverne som støtter Valves digitale distribusjonsnettverk.

Siste fra forsiden