World of Warcraft

Blizzard slår ned på World of Warcraft-spillere som bruker «grinding»-programmer

Vil ha slutt på «multiboxing»-fenomenet i spillet.

Blizzard

Såkalt «multiboxing» er navnet på en teknikk som innebærer å gjøre «grinding» i spill mer effektivt ved å bruke egen programvare. World of Warcraft er blant spillene hvor fenomenet er utbredt, og nå har Blizzard satt foten ned.

I en oppdatering på sine hjemmesider skriver utvikleren at de har observert økende bruk av tredjepartsprogramvare som brukes til å automatisk «speile» tastetrykk og handlinger i World of Warcraft til flere spillklienter samtidig.

Metoden gjør at spillere samler seg ressurser på en langt mer effektiv måte, men Blizzard skriver at teknikken har en negativ innvirkning på spillermiljøet ved at den legger til rette for bot-bruk og automatisert spilling.

Blizzard

Vil iverksette strenge tiltak

Utvikleren sier at bruk av speilingsprogramvare snart vil anses som uakseptabelt, og spillere som bruker slik programvare vil begynne å motta advarsler

Dersom advarslene ikke etterkommes vil praksisen få mer konkrete følger, som for eksempel midlertidig stengning av kontoen eller i ytterste konsekvens permanent stengning.

– Vi råder dere sterkt til å slutte å bruke denne type programvare umiddelbart for å sikre uavbrutt tilgang til World of Warcraft, skriver utvikleren.

Det er uvisst akkurat hvor utbredt fenomenet er i det populære nettrollespillet. «Multiboxing» kan for øvrig også referere til praksisen med å simpelthen spille med flere figurer samtidig, noe som ikke er uvanlig og som regel uproblematisk, men det er altså først og fremst bruken av programvare Blizzard nå slår ned på.

Les også: Forhåndssalget av Shadowlands overgår alle tidligere World of Warcraft-utvidelser »

Siste fra forsiden