Blizzard stenger populære spillerstyrte «vanilla»-servere i World of Warcraft

150 000 spillere må finne noe nytt å gjøre.

Blizzard

World of Warcraft har endret seg svært mye siden spillet først ble lansert i 2005. Store utvidelsespakker og stadig flikking på små og store deler av spillet har sørget for at det å starte opp spillet nå er noe helt annet enn det var for 11 år siden.

Gode, gamle dager.
MMO-Champion.com

Som med alt annet er det også spillere som husker de gode gamle dagene før alt ble annerledes. Disse har i flere år nå søkt tilflukt på såkalte «vanilla»-servere – uoffisielle servere der man kan spille gamle versjoner av spillet, uten alt det nye som har blitt lagt til spillet.

Gruppen Nostalrius, som består av om lag 30 frivillige bidragsytere, har i et års tid greid å stable over 800 000 registrerte brukere på sine servere, der 150 000 fremdeles er aktive. Serverne kjører World of Warcraft versjon 1.12 – den siste oppdateringen før utvidelsespakken The Burning Crusade ble lansert i 2007.

Nå setter Blizzard en stopper for gruppen.

Full stopp

I begynnelsen av april sendte deres amerikanske og franske advokater et brev til nettverksselskapet som hoster gruppens servere, der de ble pålagt å stenge ned serverne sine innen 10. april på bakgrunn av brudd på opphavsrett. Hvis ikke kravet ble innfridd, ville Blizzard ha tatt dem til retten, ifølge gruppen. Dermed tas alle serverne ned.

– Vi vet om tiden du har brukt her, laugene du har tatt del i, og disse folkene du har delt opplevelser med. Vi vet hvor sterke disse båndene er, og vi vet også at de ikke trenger en spesiell «WoW Realm» for å overleve, forteller gruppen i en uttalelse.

Bilde av den siste utvidelsespakken, Warlords of Draenor.
Blizzard

Saken vekker en del oppmerksomhet, ettersom Blizzard tidligere ikke har gjort så store motaksjoner mot private servere. Så lenge grupper ikke forsøker å tjene penger på prosjektene har de latt det gå under radaren – noe Nostalrius ikke har prøvd å gjøre.

Gruppen vil nå prøve å sende et åpent brev til Blizzard-sjef Mike Morhaime for å be om å få fortsette arbeidet.

Blizzard har ennå ikke uttalt seg offentlig om saken.

World of Warcraft får i løpet av året sin sjette utvidelsespakke, Legion. Den bygger videre på historien fra utvidelsen Warlords of Draenor, og fokuserer The Burning Legion-fraksjonen, som igjen forsøker å invadere Azeroth. Utvidelsen løfter spillfigurenes nivåtak til 110 og introduserer et nytt område, kalt The Broken Isles. I tillegg får vi en ny spillbar helteklasse – Demon Hunter.

Les mer om World of Warcraft: Legion »

Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden