Hearthstone / DreamHack Austin

Blizzard vil kjempe mot den hatske Twitch-chatten

Tar grep etter en flom av rasistiske kommentarer under DreamHack.

Skjermbilde av Twitch, Shutterstock (Dirk Ercken)

I begynnelsen av mai gikk spillarrangementet DreamHack Austin av stabelen, med turneringer i en rekke konkurransespill – blant annet Hearthstone.

Terrence «TerrenceM» Miller under finalen.
Austin Robert Paul, Dreamhack

Som vanlig direktesendte DreamHack det aller meste av turneringene på Twitch.tv, og som vanlig var Twitch-chatten en håpløs pøl av grasnaut-kommentarer av ymse sort. Vanligvis går det i misogyni, sexisme, homofobi og rasisme.

Denne gangen gikk det likevel mer på trynet enn vanlig. Da den mørkhudede spilleren Terrence «TerrenceM» Miller skulle spille finalekampen sin, ble Twitch-chatten en ren flom av rasistiske kommentarer.

Hatmeldingene ble så mye å håndtere at moderatorteamet på 10 personer ikke greide å luke bort alt, selv da flere moderatorer ble kalt inn for å hjelpe til.

Blizzard jobber med saken

Nå har Hearthstone-utvikler Blizzard kommet på banen. I en kommentar til nettstedet Polygon sverger toppsjef Mike Morhaime på at de skal gjøre det de kan for å få bukt med slike hatefulle ytringer.

Hearthstone har blitt et populært spill.
Blizzard

– Vi er ekstremt skuffet over det hatefulle, støtende språket som ble brukt av enkelte seere under DreamHack Austin-arrangementet. En av våre verdier er «Play Nice; Play Fair;». Det skal ikke være rom for rasisme, sexisme, mobbing, eller annen diskriminerende oppførsel, i eller utenfor spillmiljøet, åpner uttalelsen.

Morhaime forteller at selskapet nå har tatt kontakt med partnere som Twitch, DreamHack og andre, samt spillere, «streamere» og moderatorer for å finne ut hvordan de best kan bekjempe tullet.

– Vi utforsker nå et pilotprogram som Twitch jobber med, som skal strømlinjeforme moderering og kjempe mot at folk sniker seg rundt utestengelser. Vi oppdaterer også våre retningslinjer for e-sport-partnere med et strengere system for å slå hardere ned på dette, og håper det skal gi en bedre chat-opplevelse rundt det vi lager, forteller han.

Blizzard-sjefen understreker at dette er et problem som angår mer enn bare spillmiljøet. Nå håper han at dette eksemplet kan føre til at folk blir mer bevisste, og at man reflekterer over det man og andre sier.

Twitch har ennå ikke etablert akkurat hvordan det nevnte pilotprogrammet skal fungere, men det vil forhåpentligvis bøte litt på situasjonen.

Blizzard er ikke de eneste som har prøvd å kue idiotene.
Nå skal League of Legends oppdra de trassige spillerne »

Les også
Dota 2-major: Norske «Taiga» sentral i mirakuløs snuoperasjon

Siste fra forsiden