Hearthstone Championship Tour Oslo

Blizzards Hearthstone Championship Tour tar turen til Oslo

– En av de raskeste påmeldingene noensinne på en slik turnering, sier arrangør Renato Mahmutagic.

24. og 25. mars kommer Hearthstone Championship Tour til Oslo og Gigacon i regi Team Polaris. Dette annonserte Gigacon i en pressemelding 7. februar. 256 deltakere skal kjempe om premiepotten på omlag 120 000 kroner.

Hearthstone Championship Tour avholdes mange plasser verden om gjennom en sesong, og nå går turen til Norge og Oslo. Dette er første gang turneringen kommer til landet vårt.

Solgte ut rekordkjapt

Renato Mahmutagic ser frem til en storslått turnering på norsk jord.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Styreleder i Gigacon, Renato Mahmutagic, gleder seg til at en så stor turnering skal komme til norsk jord.

– Hearthstone Championship Tour er Blizzards offisielle Hearthstone-turneringer som holdes på forskjellig lokasjoner globalt. Det har tidligere blitt avholdt i blant annet Australia, Tyskland og Canada. Siste stopp blir hos oss i Oslo den 24. og 25. mars, noe vi ser frem til veldig mye.

Mahmutagic forteller litt om kampoppsettet under turneringen.

– Alle kampene vil bli spilt på lan, som vil si fysisk på arenaen i Oslo. Første dag venter åtte runder i sveitsisk format, som blir kuttet til et sluttspill med de åtte beste spillerne neste dag. Kampene spilles i best av fem, og «Last Hero Standing» med én veto.

Det er også plass til tilskuere på arrangementet. Mahmutagic sier at alle plassene er utsolgt.

– Arrangementet solgte ut ganske fort og majoriteten er deltakere, men det vil være plass til tilskuere også. Her er det scene, direkte kamper og hele pakken.

Ingen av spillerne som deltar har kvalifisert seg, her har det vært påmelding og førstemann til mølla.

NORDMENN SOM DELTAR

Vis mer

«Arnegutten», «Toros», «Zorkthar», «Hunterace», «Pingvin87», «Albrigsten», «Moronguy», «MasquadeTV», «Diggen», «Matpakke», «Slitzlol», «Asianpentrat», «ntr», «Xzirez», «Mastermixer», «PanRagon», «Profix» og «Kolbein»

– Dette er et Grand Prix Tour Stop, som betyr at det er ingen invitasjoner og det er førstemann til mølla ved påmelding. Det er en del profilerte nordmenn som deltar.

Mahmutagic sier også at folk strømmet til påmeldingene så fort den var åpen.

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

– Dette en av de raskeste påmeldingene noen sinne på en slik turnering. Det var 256 av 256 spillere påmeldt på under tre timer, og ventelisten har bare ballet seg på. Det har nok mye med HCT-poeng å gjøre, men likevel gøy med tanke på at Oslo er basen for turneringen, forteller Mahmutagic.

Mange nordmenn skal spille i turneringen, men Mahmutagic synes det er vanskelig å velge ut favoritter i og med at så mange deltar.

– Veldig vanskelig med favoritter i Hearthstone, da alt kan skje, og uforutsigbarheten gjør det litt mer spennende. Personlig synes jeg det hadde vært artig om en nordmann stakk av med seieren på hjemmebane, men det blir en tøff konkurranse når spillere som «Xixo», «Orange», «J4ckiechan», «Chakk»i, «Rdu», «Hoej» og «Muzzy» stiller, avslutter Mahmutagic.

Siste fra forsiden