Feature

Ukens nettutgivelser (uke 38)

Bobler og bomber

Denne uken får vi både boblespyttende drager og galninger med bomber.

En av de hyggelige tingene med nettdistribusjon er at de som lager spillene får en større andel av profitten selv. Dette er spesielt hyggelig når disse folkene er små, uavhengige utviklere som lager spill fordi de brenner for mediet, og ikke fordi de kun er opptatt av profitt. Her er ukens nettutgivelser.

Xbox 360

Bubble Bobble Neo (Xbox 360).

Det første spillet på Xbox 360 er Bubble Bobble Neo, en nyversjon av arkadeklassikeren Bubble Bobble (også kjent som tidenes beste plattformspill) får vi et gjensyn med Bub og Bob, samt jentedragene Kululun og Cororon fra Bubble Symphony. Sammen må de kjempe seg gjennom 100 forskjellige brett fulle av søte små dyr som blir til frukt når du blåser bobler på dem.

Red Alert 3: Commander's Challenge (Xbox 360 og PS3).

Deretter har vi Red Alert 3: Commander's Challenge, et sanntidsstrategispill satt til det helsprø Red Alert-universet, hvor sovjetiske krigsbjørner og japanske skolejenter kjemper side om side med massive stridsvogner og tøffe infanterister. Spillet kommer med 50 utfordringer (oppdrag), hvor du får kjempe mot ni nådeløse kommandanter. Electronic Arts hevder vi kan glede oss til over 30 timer med spilletid. Commander's Challenge var oprinnelig en del av utvidelsespakken Uprising, for PC-versjonen av Red Alert 3

PS3 og PSP

Trine (PS3 og PC).

PS3-eiere kan endelig laste ned det kritikerroste plattform/hjernetrimspillet Trine, som kom til PC tidligere i år. I dette lekre spillet får du kontroll over tre forskjellige figurer (en tyv, en ridder og en magiker), hver med sine egne unike egenskaper, og må utforske en serie intrikate miljøer fulle av nøtter og utfordringer. Spillet blir beskrevet som en blanding av The Lost Vikings og Prince of Persia, og den beskrivelsen passer egentlig fint.

Det neste PS3-spillet denne uken er Red Alert 3: Commander's Challenge. Flytt blikket opp til Xbox 360-delen for en beskrivelse.

Bomberman Ultra (PS3).

Sist ut på Sonys storkonsoll er Bomberman Ultra. Som de fleste andre Bomberman-spillene som har blitt lansert siden seriens fødsel i 1983, er dette et spill som går ut på å sprenge vennene dine til himmels. Handlingen foregår i labyrintaktige omgivelser, og her kan du kjempe mot opp til åtte andre mennesker eller datastyrte motstandere. Spillet har også flere ferske moduser, som "zombie" og "paint". Ellers loves vi flott ny grafikk, mulighet til å forandre klærne til bombermannen din og mye mer.

PSP-eiere kan laste ned Need for Speed: Shift, hvis de ikke finner det i butikken.

Wii og DSi

Magnetis (Wii).

Vi sparker i gang Wii-uken med Magnetis, et stilig hjernetrimspill som følger i den klassiske Tetris-tradisjonen, men som har sin egen unike vri på konseptet. Her må du koble sammen magneter for å sprenge bort brikkene på spillbrettet. Opp til fire spillere kan kjempe samtidig, og selv om hver får sitt eget spillområde kan de påvirke hverandre (som i Puyo Pop og slike spill).

Learning with the PooYoos (Wii).

Deretter har vi et barnespill fra Lexis Numerique, som er mest kjent for sine unike eventyrspill, som In Memoriam og Experience 112. I Learning with the PooYoos kan smårollingene utforske et originalt, morsomt og poetisk univers, hvor de kan leke seg med form, farge, rom og koordinasjon, og introduseres for bokstaver, tall og mer. Spillet har to vanskelighetsgrader, og i den letteste behøver ikke ungen gjøre annet enn å riste med kontrolleren (på riktig tidspunkt, selvsagt).

Wii-uken rundes av med to Virtual Console-spill, nemlig plattformspillet Super Star Wars for SNES og arkadeversjonen av det sideskrollende slåssespillet Golden Axe.

DSi-eiere kan laste ned noe som heter MySims Camera, hvor de kan putte figurer fra MySims inn i bildene sine. Nok et tulleprodukt for denne plattformen, med andre ord.

PC

Zuma's Revenge (PC).

Vi starter PC-runden med Zuma's Revenge fra PopCap. Her må du, som i originalspillet, fjerne fargede kuler som ruller i forhåndsbestemte baner. Dette gjør du ved å skyte andre fargekuler mot dem, slik at du danner fargekombinasjoner. Spillet har over 60 nivåer, seks minispill og 70 nye utfordringer, og utviklerne lover også lekker grafikk, eksplosive bonuser og nye gameplayelementer.

Twin Sector (PC).

Så har vi Twin Sector, et førstepersons action/hjernetrimspill som ser ut til å ha hentet litt inspirasjon fra Penumbra-spillene. Her må du løse en serie oppgaver ved å manipulere objekter og miljøer ved hjelp av spillets realistiske fysikkmotor. Handlingen foregår dypt under jordens overflate, hvor de siste restene av menneskeheten hviler i kryo-søvn. Her skal de ligge til jorden blir beboelig igjen, men noe går selvsagt galt. Systemet som holder liv i de sovende menneskene er i ferd med å feile.

Madballs in... Babo: Invasion (PC og Xbox 360).

Neste spill på listen er MadBalls in… Babo: Invasion, hvor de populære Madballs-leketøyene utfordres på det hardeste. Dette actionfylte skytespillet lar deg spille alene eller i samarbeidsmodus med tre andre spillere. Du kan også kjempe mot opp til femten andre spillere på nettet. Utviklerne lover dusinvis av unike klasser, våpen og spesialegenskaper, og det hele foregår på 21 store kart. Spillet er også ute til Xbox 360.

Memento Mori (PC).

En ting som er veldig viktig å huske på, er at du, jeg og alle vi kjenner skal dø. Hvorfor dette er så viktig å ha i tankene hele tiden vet ikke jeg, men så var det heller ikke jeg som kom opp med uttrykket memento mori ("husk døden"). I eventyrspillet Memento Mori får du avdekke en eldgammel konspirasjon som kan lede til oppdagelsen av kilden på evig liv. Men noen er villige til å gå svært langt for å beskytte hemmeligheten. Spillet er nå tilgjengelig på GamersGate, samt Adventure Shop (hvor det har vært i salg en stund, i stillhet).

Women's Murder Club: Twice in a Blue Moon (PC).

Women's Murder Club: Twice in a Blue Moon er, overraskende nok, ikke et spill om en gruppe damer som dreper folk. I stedet løser de drapsgåter, riktignok ved hjelp av deg. I dette spillet må Lindsay Boxer, Claire Washburn og Cindy Thomas løse et mysterium som tar dem gjennom 25 områder med 27 utfordrende nøtter og en bråte skjulte objekter. Skjulte objekter får du forresten mer av i Lost City of Z (hvor du må finne en tapt by i jungelen) og Steve the Sheriff 2: The Case of the Missing Thing (hvor du må finne en savnet ting, åpenbart nok).

Pioneering (PC).

Det neste spillet i listen, Pioneering: Explore the Early American West, er en helt annen type opplevelse. Dette er nemlig et åpent rollespill satt til utkantene av det siviliserte Amerika, anno 1776. Her kan du gjøre alt fra å jakte på storvillt til å kjøpe eiendom og til og med gifte deg, og underveis er det mange oppgaver som må løses. Spillet ser kanskje ut som det ble laget i 1997, men konseptet virker spennende og den første episoden er ute nå.

Empire Builder: Ancient Egypt (PC).

Et annet spill som tar oss tilbake i tid er Empire Builder: Ancient Egypt, som lar deg skape dine egne byer i oldtidens Egypt. Spillet har 30 nivåer og flere minispill, og lar deg også konstruere noen av tidenes mest kjente underverker samtidig som du bekjemper mumier ved hjelp av magi (slik man gjorde i den tiden). Mer moro i samme gate får du forresten i The Legend of Sanna, hvor målet er å bygge opp en mektig koloni.

Nanny 911 (PC).

Barn kan være noen ufyselige monstre av og til, og dessverre får man ikke lov til å bytte dem i nye om man er uheldig med dem. I Nanny 911 (også tilgjengelig hos GamersGateog Reflexive) spiller du en erfaren dame som kan hjelpe familier i nød, ved å få skikk på ungene. Spillet lar deg hjelpe fem familier, i 70 ulike nivåer, og du får også et minispill å kose deg med. Har du barn i virkeligheten, kan du kanskje holde dem opptatt i noen sekunder med Animal Genius, en samling lærerike minispill om dyr.

Vi tar også med Once upon a time in Chicago, et spill hvor du må reise rundt i 30-tallets Chicago og bli rik på gambling.

For flere PC-utgivelser kan du blant annet stikke innom PlayFirst, Big Fish Games, iWin og Reflexive Arcade.

The Longest Journey (PC).

Nostalgi får vi denne uken også. LucasArts har lansert hele hele Jedi Knight-serien, samt Dark Forces på Steam. Her finner vi flere klassiske skytespill som kan kjøpes hver for seg eller i en samlepakke. Steam har også fått Interplay-klassikerne MDK 1 og 2, men vær oppmerksom på at et av dem koster like mye på Steam som begge gjør på Good Old Games - som på sin side kan skilte med en DRM-fri utgave av det mest kritikerroste spillet Norge noensinne har servert verden, nemlig The Longest Journey.

Gratisutgivelser

Beacon (PC).

For noen uker siden ble det holdt en ny Ludum Dare-konkurranse, og resultatet var 144 spill utviklet i superfart. Nå har deltakerne stemt på spillene, slik at du kan laste ned de av dem som faktisk er verd å bruke tid på. Temaet for konkurransen var huler, og vinneren var Beacon.

Journey to the Center of the Earth (PC).

Er du lysten på litt plattform-moro, kan du prøve deg på Journey to the Center of the Earth, et sjarmerende og fargerikt retrospill fra Japan (engelskspråklig info hos Indie Games).

Avslutningsvis tar vi med Dead Frontier, et browserbasert MMO-spill som foregår i en verden der zombiene har overtatt. Ikke ulik vår egen, med andre ord.

Det var alt vi hadde for denne uken. Sjekk forrige ukes artikkel for mer. Eller gjør noe helt annet.

Siste fra forsiden