Eserien

Brann med kalassifre da gruppe A ble avgjort tirsdag

Brann og Ranheim tok seg videre etter en runde med ekstremt mange mål og mye moro.

Fra venstre: Johan Færaas (Ranheim), Erland Lie Bjørneberg (Brann), Eirik Fure (Programleder), Mats Theie Bretvik (Studioekspert).

DETTE ER ESERIEN

Vis mer

Eserien er den offisielle norske ligaen i FIFA og arrangeres av Norges Toppfotball og Good Game. Lagene deles opp i fire grupper, og de to beste i hver gruppe går videre til sluttspillet. Premiepotten er på 250 000 kroner.

Les mer om Eserien og finn tabeller og resultater her »

Det ble en festaften for Brann og Ranheim da de tok seg videre fra gruppe A. Ranheim klinket til med to seiere mot henholdsvis Kristiansund og HamKam, Brann ville derimot ikke være noe dårligere da de dominerte alle sine kamper og tok med seg sju poeng. Bergenserne scorte vanvittige 22 mål og slapp kun inn seks.

LES OGSÅ: Telenorligaen blir til Telialigaen

Kristiansund, som skjøt ut av starblokkene i Eseriens første runde, stoppet totalt opp og tok kun fire poeng på to runder. Nordmøringene endte opp på tredjeplass, milevis bak de to lagene som gikk videre.

I bunnen av tabellen finner man HamKam, som igjen slet med å holde ballen ute av eget nett. Gutta fra Hamar slapp inn 23 mål og tok ingen poeng. Dermed blir de ikke å se på sluttspillet.

Kampen om den siste sluttspillplassen i gruppe B kan du se onsdag fra 17.30 på Dplay »

LES OGSÅ: Kun fire lag går videre - denne uken skal gruppe A og B avgjøres

– Vi har troen på at vi kan gå helt til topps

Brann ble gruppevinner og tok med seg 20 poeng av 27 mulige. Brann- og landslagsspiller Anders Rasmussen, har spilt bra, men ikke vært hundre prosent fornøyd, før han virkelig knuste til denne runden. Det å få førsteplassen i gruppa er noe alle lag håper på, siden de da møter antatt svakere motstand i sluttspillet:

Anders Rasmussen, Brann.
Brann.no

– Det viktigste med å ende først, er først og fremst å unngå Vålerenga i kvartfinalene. Utenom det er vi nokså likegyldige til hvem vi møter, ettersom nivået uansett er så høyt og ingen peker seg ut som en enklere motstander, forteller Brann-spilleren

Når sluttspillet begynner skal spillerne konkurrere i FUT, ikke i 85-rating som de har brukt i gruppespillet. Rasmussen og hans makker Erland Lie Bjørneberg blir av noen sett på som to av de beste i modusen de har brukt til nå, men de har ikke hevdet seg like bra i FUT. Rasmussen er dog nummer ti i Norge på Global Series rankingen, men flere av de andre spillerne i Eserien er foran ham.

– Å hoppe til FUT er det samme for oss som for alle andre, det er det vi spiller mest hjemme og jeg tror ikke det vil være fordel eller ulempe for noen, i FUT er vår sterkeste side den mentale delen, uttaler Rasmussen, som har vist stor ro og sjeldent blitt stresset i sine kamper i Eserien.

DETTE ER 85-RATING

Vis mer

Når det spilles med 85-rating, er alle spillernes ferdighetsnivå satt til 85 av 100. Dette gjør at alle lag har et jevnt ferdighetsnivå, og alle deltakerne i Eserien spiller på helt likt grunnlag.

Les også
«Jkaem» og Renegades knuste Ence - klare for semifinale

Rasmussen klinte til med tre seire i de tre kampene han spilte, og vant dermed kåringen for rundens spiller, som studioekspert Mats Theie Bretvik deler ut i slutten av hver sending.

– Det er selvfølgelig bra for selvtilliten å vinne den kåringen, dette er noe vi tar med oss til sluttspillet, der vi har troen på at vi kan gå helt til topps, sa Rasmussen med tydelig selvsikkerhet.

LES OGSÅ: Georg Sautoglu og Start lekte seg tidvis med motstanderne i Eserien

Drømmemotstander i sluttspillet

Ranheim endte på andreplass etter en bra siste runde. Sondre Voktor og Johan Færaas både spilte bra, og showet mye underveis.

Kristiansund var det eneste laget som slo Brann i første runde. De sjokkerte de fleste med hvordan de spilte, og hvor gode de faktisk var. Dessverre dabbet storformen av for nordmøringene i løpet av gruppespillet og de endte på tredjeplass. Johan Færaas fra Ranheim, hadde dette å si om overraskelsen Kristiansund:

Johan Færaas, Ranheim.
Altibox Eserien

– Vi hadde hørt at Sindre Ohrstrand var en god FIFA-spiller før vi hadde sett han spille, og det beviste han virkelig etter første kampdag. KBK overrasket alle og viste et tydelig signal etter første runde at dem kom til å være med å kjempe til siste og avgjørende runde. Likevel så mistet de momentumet i andre runde. De hadde ikke marginene med seg mot HamKam, og jeg tipper at Sindre kunne klart å få sikret seier mot Brann i andre kampen mot Rasmussen også. Det hadde vært seks poeng kontra ett poeng som ble fasit for dem etter andre runde.

I vår sak i forkant av runden uttalte Færaas dette når han ble spurt om målene deres på forhånd: «Kommer vi oss til sluttspill har vi realisert de målene vi har satt oss selv på forhånd» Ranheim-gutta klarte å realisere målene sine, og Færaas var fornøyd etter siste runde.

– Vi er veldig stolte over å ha gått videre til sluttspillet. På forhånd visste vi at andreplassen var det mest realistiske, med tanke på at Brann er Norges beste lag i 85-rating. Det at vi da får andreplassen i gruppen vil jeg si er helt fair.

Med andreplass i gruppa blir veien til finalen vanskeligere skal vi tro Færaas, som også legger til hvem drømmemotstanderen hans er.

– Mye kan endre seg i gruppe C og D etter siste runde. Ettersom vi møter en gruppevinner så blir det antatt vanskeligere for oss. Jeg hadde personlig likt å møtt Lillestrøm med min gode venn Martin Ottinsen Thuve i spissen. Vi har hatt et sunt og varmt, men rivaliserende vennskap mellom oss i en god stund. Så det hadde vært morsomt å få møtt han i en avgjørende og tellende kamp for å få vist hvem som er best.

LES OGSÅ: Eseriens første lag til sluttspillet er klart

– Det er viktig å showe litt

Færaas og makker Voktor har tidligere i turneringen showet litt for seerne, Voktor har blitt kjent for sin «Come on!» underveis i serien, og Færaas har sammen med Odds Randulle vært to av de som snakker mest i kampene. Ranheim-spillerne synes showing er viktig:

Sondre Voktor, Ranheim
Altibox Eserien

– Det er viktig å showe litt. Vi kan ikke bare sitte der som noen «stive gamere».Det er ikke det bildet folk utenfra skal ha av oss. Vi er mange morsomme personligheter med masse sjarm, engasjement og karakter i denne ligaen. Ettersom jeg har en svært lik personlighetstype i Sondre Voktor som lagkamerat, så er det viktig for oss at vi gjør litt morsomheter og fyrer opp litt. I siste matchen mot Erland og Brann, hadde vi bestemt oss for å bare være helt bajaser i presset og prøve å score noen lekre scoringer. Man kunne se tvers igjennom at både Erland og jeg koste oss med den kampen.

Mens Anders Rasmussen ble kåret til rundens spiller, tok Færaas med seg kåringen for rundens mål med hjem til Trondheim. Færaas nevnte kampen mellom Branns Erland Lie Bjørneberg som en helt ellevill kamp, og det var nettopp i denne kampen at rundens mål kom.

Michael Karlsen
FIFA 19/EA

– Det var kjempestas å vinne den kåringen, det skulle bare mangle etter utallige forsøk som endte i stolpen og centimetere utenfor. Til slutt så klarte min bror «Mikke» Karlsen å smelle inn en super lekker volley, med sin antatt svakere fot også. Det viser hvilken maskin han er. Man kunne derimot se på Mats Bretvik Theie at dette ikke var et mål som begeistret han like mye som resten av kommentatorene eller spillerne som så målet backstage. Det gir jeg derimot blanke i. Det var en seier for meg å vise at «Mikke» Karlsen er Norges beste 85-rating-spiller, uttalte Ranheim-spilleren.

LES OGSÅ: «Hyper» og «Rasmussen» imponerte verdenseliten i FIFA

Flere spillere har tidligere nevnt at byttet fra 85-rated til FUT blir bra for både dem og seere, Færaas er ikke uenig i den påstanden:

– Det blir fantastisk med modus-bytte. Gruppespillmodusen gir meg magesår og sure oppstøt. Ferdighetsforskjellen på den spillmodusen er ikke til stede i mine øyne. Voktor, som er en topp-100 spiller i Weekend League, taper mot dårligere rangerte spillere fordi det er så begrenset tempo, rare touch, vendinger og Hawaii-tendenser. Man satser så og si bare på flick-up-innlegg eller corner-mål, sier Færaas før han legger til.

– Motstanderen får så mye mer tid til å oppfatte situasjoner fordi man ikke har mulighet til å skille ut motstanderen med uforutsigbare trekk eller tempo-forflytninger. Så at det blir FUT nå er helt strålende. Det blir mye mer publikumsvennlig for seerne og ikke minst man kan se en konkret forskjell i ferdighet på spillerne. Jeg vil gå så langt som å si at det er et par spillere som har levd godt på all skryt dem har fått fra å spille 85-rating som kommer til å merke forskjellen svært betraktelig i sluttspillet, avslutter Færaas.

Slik ser tabellen ut etter endt gruppespill i gruppe A.
Eserien

Siste fra forsiden