Brennhet fremtid for Xbox

Etter at Xbox-konferansen på tirsdag var over satt de fleste igjen med øyne i størrelse med pizzaer, og tunga hengende våt nedover genseren. Vi ble unektelig imponerte. Xbox står igjen som fremtidens konsoll, og viser styrke til de grader. Vi snakker blant annet om spill som Doom III og Halo 2.

Her i Los Angeles skinner solen, og varmen er tidvis ekstrem. Men snart skulle Microsoft bevise at det kommer til å bli langt varmere foran TV-skjermene i millioner av hjem verden over, ikke altfor langt inn i fremtiden. Tirsdag 18:00 lokal tid ankom Gamer.no Grand Olympic Audetorium for å overvære Microsofts pressekonferanse for det som snart burde kunne kalles et multimedia-konsoll. Salen var tettpakket med forventningsfulle pressefolk, og etter sirkuset var over satt de fleste igjen med øyne i størrelse med pizzaer, og tunga hengende våt nedover genseren. Vi ble unektelig imponerte.

I første omgang ble det vist frem en forrykende video fra LucasArts nyeste Star Wars-spill, kalt Republic Command. Dette er en rykende fersk nyhet, og ingen informasjon foreligger om det enda. På grunnlag av det lille vi fikk se, virker det som om det hele er litt Metroid Prime-inspirert. Noen av scenene ble sett fra innsiden av hjelmen på en av soldatene, og monstrene som populerte de trange gangene hadde en seriøs grøss-faktor over seg.

Og så ble det endelig kunngjort: Doom III kommer til Xbox. Og vet du hva? Det ser forrykende rått ut. Grafikken er bedre enn forventet, og vi snakker da om forventninger som egentlig var uoppnåelig høye. Det så skrekkinngytende ut, i det zombier og andre fæligheter var tett i hælene på deg. Dette kommer til å bli et grafisk underverk, og et av Xbox-ens store salgsmomenter.

Et annet spill som Xbox-en kommer til å gjøre det stort på, er Halo 2. Oppfølgeren til spillet en hel presseverden har hyllet som et av de virkelig store skytespillene. Vi ble disket opp med - hold deg fast - de aller første bildene fra selve gameplayet. Og ikke bare det, vi fikk faktisk se det hele live! En av utviklerne bak spillet tok plass på scenen, plasserte en Xbox-kontroll solid mellom hendene, og fyrte herligheten opp. Grafikken ser grensesprengende ut, akkurat som Doom III. Hovedvekten ligger naturligvis i gameplayet. Vi fikk se spillets kjente hovedperson snikskyte, bemanne gevaværet bakpå den kjente terrengbilen, og sprenge fiender til himmels i nydelige eksplosjoner. Helt på slutt av presentasjonen tok jommen meg hovedpersonen over et flygende fartøy ved å slå ned piloten. Vi kan trygt sagt forvente det samme gode, gamle gameplayet fra eneren, men også mange nye elementer. Det kan egentlig ikke sies nok: Det ser helt rått ut.

Microsoft skryter naturligvis hemningsløst over å ha kapret det kjente spillselskapet Rare. Selskapet er kjent for store titler slik som Conker's Bad Furday, GoldenEye, Perfect Dark og Star Fox. På Xbox kommer spillet Grabbed by the Ghoulies, et tilsynelatende harmløst eventyrspill som finner sted i et slags spøkelseshus. Den kjente Rare-humoren så til å være solid implentert i spillet, som tar i bruk den stadig populære grafikktypen "cel-shade". Det er ikke det eneste Rare holder på med til Xbox-en. Microsoft har tydeligvis fått det for seg å melke Rare-kua som de kjøpte for et middels uendelig antall penger, og det er derfor to andre titler på vei. Conker: Live and Uncut er Xbox Live-kompatibelt, og vil igjen introdusere den søte spillfiguren. Selskapet utvikler også Kameo: Elements of Power, et actionspill satt i en fantastisk eventyrverden. Rare er virkelig i storlag!

Det tilsynelatende spennende rollespillet Fable ble også vist på storskjermen, men ble overraskende nok ikke blåst opp i forhold til mange andre spill. Rollespillet som er et samarbeidsprosjekt mellom Lionhead og Big Blue Box er noe av det vi i Gamer.no ser mest frem til (les: meg), og vil benytte Lionheads kjente filosofi om rett og galt. Gjør du mye galt, vil utseendet til endre seg til det mørke og skyggelagte, men følger du den godes vei vil det gå helt motsatt. Figuren din vil eldres, og du skal spille fra du er barn til du blir en gammel krok. Spennende.

Et annet rollespill som kan ta skikkelig av er True Fantasy Live Online. Spillet tar i bruk en litt merkelig form for "cel-shade"-grafikk, og spilles gjennom Xbox Live. Dette er nemlig et ekte massivt onlinespill designet for Xbox-en. Du kan selv tenke deg å spille sammen med tusenvis av andre mennesker i en stor eventyrverden, hvor du kan kommunisere med de andre menneskene ved bruk av Xbox-mikrofonen. Videofilmen vist på pressekonferansen virker naturligvis svært, svært lovende. Derfor er det svært positivt at Microsoft nå også har kunngjort at Xbox Live faktisk vil komme til Norge, samt en rekke andre nordiske land innen utgangen av året. Vi kan såvidt vente.

Et annet kjent rollespill som slippes på Xbox-en er en spesial-utgave av Morrowind. Mange klagde over at ekspansjonen Tribunal ikke ble tilgjengelig for Xbox-eierne. Nå har Microsoft kunngjort at spesial-utgaven skal ikke bare inneholde Tribunal, men også den nye ekspansjonen Bloodmoon. Er Xbox på vei til å bli konsoll-valget for rollespillere?

Etter kveldens pressevisning står vi igjen med følelsen av at Xbox virkelig er fremtidens konsoll. Mens alle de tre store konsollene har sine ulike kvaliteter og særegne spill, fortsetter Xbox å imponere til de grader. Ikke bare innfører de tidenes råeste nettspill-tjeneste for et konsoll, Xbox Live, men med den teknologien konsollet har å by på kan de introdusere svært mange grensesprengende spill som tidligere bare ville kunne kjøres på en spesielt kraftig PC. Da snakker vi om spill slik som Doom III, en tittel som ser urovekkende bra ut på Xbox-en. Microsoft har forstått at det er spillene som gjør et konsoll, og den lanseringsplanen selskapet nå står ovenfor med alle de spillene som ble kunngjort her i Los Angeles, er det vanskelig å se hvordan GameCube eller PlayStation 2 kan konkurrere. Vi avslutter med å gi dere muligheten til å se gjennom hav av skjermbilder som nå nettopp har blitt gjort tilgjengelig for allmennheten. Xbox-eiere gled dere!

Kommentarer?Diskuter artikkelen i forumet eller på vår IRC-kanal

Relaterte artikler:

Relaterte linker:

Les også
Microsoft dropper spennende titler

Siste fra forsiden