Brütal Legend-studio med nytt spill

Double Fine skyter ut spill i rekordfart, det ene mer kreativt enn det andre.

Double Fine, studioet til eventyrspill-legenden Tim Schafer, har ikke vært ekstremt produktivt. Etter at de ga ut sitt første spill, kultklassikeren Psychonauts i 2005, gikk det hele fire år til deres neste fullversjonsspill - metalleposet Brütal Legend. Men etter den tid har historien vært en helt annen.

Stacking ser ikke ut som det typiske eventyrspillet.

I år kom nemlig nedlastbare Costume Quest. Nå er de nok en gang ute på tokt, og annonserer actioneventyret Stacking.

Spillnettstedet IGN kan gi oss en grov gjennomgang, samt en eksklusiv trailer av spillet. Her forklares det at man styrer Charlie Blackmore, en ung feier i en trettitallssetting. Familien hans har ufrivillig blitt gjort til tjenere for en grisk industrialist, og Charlie må ta på seg ansvaret med å redde dem.

Det som skiller herr Blackmoore fra spillhelter flest er at han er en såkalt matryoshka-dukke, altså en av disse velkjente russiske begerdukkene som kan stables inni hverandre. Dette skal være veldig relevant for hvordan handlingen utspiller seg.

De andre spillfigurene er nemlig også slike dukker, og vår hovedperson kan hoppe inn i de og overta styringen av dem så lenge de er større enn ham. Deretter kan han benytte deres spesialegenskaper, noe som skal være kritisk for å løse gåter og komme seg fremover i spillet.

Ekstra spennende blir det når man vet at Charlie er av den minste størrelsen dukke, slik at man etter hvert må overta flere dukker på rad for å få tilgang til de ønskelige egenskapene. Vi loves samtidig at utfordringene kan løses på ulike vis. Dette skisseres ved at man kan forsere en vaktpost på flere vis, både ved å overta en sexy jentedukke og ved å snike seg forbi.

Alt tyder dermed på at vi har nok et kreativt spill i vente fra det San Franciso-baserte studioet. Prosjektet ledes forresten av Lee Petty, mannen som klekket ut den grafiske stilen til Brütal Legend, og er satt til å utgis våren 2011 til Xbox Live Arcade og PlayStation Network.

Lurer du på hvilke andre spill vi har i vente? Ta en titt i vår Spillkalender!

Siste fra forsiden