Bukker under for presset

2K Games fjerner deler av DRM-beskyttelsen til Bioshock 2.

Bioshock 2 ser ut til å bli en av årets absolutt største oppfølgere. Undervannsverdenen Rapture er igjen åpen for utforskning, men denne gang er det både store fedre og store søstre som vandrer de mystiske hallene, sammen med tonnevis av splicere og annet utyske. Når spillet i tillegg loves en heftig flerspillermodus, noe som automatisk høres lovende ut med tanke på Bioshocks mange stilige våpen og magiske krefter, er det klart at Bioshock 2 virkelig ser ut til å bli et actionspill etter alle kunstens regler.

Likevel har det ikke vært utelukkende positivt snakk ved vannkjøleren i Rapture i det siste. Som vi nylig meldte om kommer PC-versjonen med en ikke så rent lite heftig pakke med obligatorisk programvare. Kontroversielt i seg selv, men misnøyen ble enda større når det viste seg at både Games for Windows Live- og DRM-installasjon var påkrevd for å spille spillet, begge tiltakene angivelig for å redusere piratkopieringen av spillet.

Etter adskillig furore fra PC-gamere har 2K Games bestemt seg for å kutte ned Bioshock 2s DRM-bruk. Spillet vil fortsatt ha kopibeskyttelse, men en betraktlige mindre restriktiv variant. En representant for selskapet uttalte:

– Det vil ikke være noe tak for antall installasjoner i hverken butikkversjonen eller den digitale versjonen av Bioshock 2. Securom vil bare bli brukt til å verifisere spillets exe-fil og for å sjekke datoen.

Microsofts Games for Windows Live sitt system er likevel påkrevd. Vil man motta oppdateringer og spille på nett må man til enhver tid være pålogget via denne tjenesten. I tillegg må programmet være installert for å lagre spillet, men dette skal visstnok være mulig uten å være tilkoblet internett. Games for Windows Live sitt installeringstak blir også gjeldende.

Det er likevel betraktelig flere installasjoner man kan belage seg på før noe går galt, 15 installasjoner er det magiske tallet i dette tilfellet. Etter dette må man kontakte Microsoft for å ordne situasjonen. 2K Games sin representant bemerket at dette er det samme systemet som blant annet det populære Batman: Arkham Asylum har tatt i bruk.

Selv om Games for Windows Live sitt system kan ses på som det minste av to onder er det gode nyheter at også de høyere makter innen spillindustrien hører på sine kunder. Representanten for spillgiganten går til og med så langt som å beklage alt styret med DRM og andre anti-pirattiltak, og lover at man i fremtiden vil konsultere oss gamere når DRM-beskyttelse må anvendes.

(Kilde: CVG)

Siste fra forsiden