League of Legends / Telenorligaen

BX3 fornyer ikke kontraktene til League of Legends-laget

Klubben er misfornøyd med resultatene og treningsmengden.

BX3 Elektroniske Sportsklubb har besluttet å ikke fornye kontraktene til spillerne på League of Legends-laget sitt.

Laget har i høst bestått av Morten «Speed» Kjelsrud, Kristian «Lifting» Næsgaard, Sondre «Tivity» Afdal, Jon Olav «BigFatAndBlack» Holland og August «Quixeth» Nyheim.

Misfornøyde med resultatene

«Speed», «BigFatAndBlack» og «Tivity» stammer fra Aria eSports, som BX3 hentet inn som sin nye satsing i januar etter å ha sett dem vinne ligaen høsten 2014.

Christian «Groggi» Hagen i BX3.

– Bakgrunnen for at de fem spillerne ikke får forlenget kontrakt ut i 2016 er manglende resultater. Vi var heller ikke fornøyde med treningsmengden som ble lagt ned før siste delen av Telenorligaen, forklarer BX3s spilleransvarlig Christian «Groggi» Hagen til Gamer.no.

BX3 kom på førsteplass etter ordinært seriespill i Telenorligaen denne høsten, men tapte knepent mot Lions i semifinalen av sluttspillet. Under Gigacon endte de på tredjeplass, mens i Nordic Open ble de diskvalifisert etter å ha brukt en mindreårig spiller.

– Hendelsen rundt Nordic Open var uheldig, men den saken har ingenting med denne beslutningen å gjøre, da vi så på den saken som ferdig kort tid etter, sier Hagen.

Tidligere BX3-spiller Sondre «Tivity» Afdal forstår godt beslutningen som er tatt.

– Manglende timer brukt til å spille sammen førte til ganske dårlige prestasjoner gjennom sesongen. Jeg kan ikke snakke for alle, men personlig forstår jeg valget deres og bærer ingen nag, sier han til Gamer.no.

Han forteller at gjengen nå antageligvis oppløses, men det er ikke utenkelig at de dukker opp som spillere i andre organisasjoner.

Det nye League of Legends-laget til BX3 består nå av

Vis mer

Mikkel «AlphaCloud» Skrede (Top)
Mads «Madyy» Hanevik Larsen (Jungel)
Magnus «ZneakyTaco» Otterdal Hilsen (Mid)
Eirik Andreas «Oniichan» Paulsen (ADC)
Oddvar «Archilles» Jakobsen (Support)

Daniel «S0AFK» Vallestad (trener)
Thor-Magnus «Taisa» Higraff (analytiker)

– Selv har jeg sett på noen utenlandske muligheter, men det er veldig tidlig å si noe nå. Godt mulig man ser noen av BX3-spillerene i Telenorligaen neste sesong, men antageligvis ikke meg.

Rekruttlaget får tillitt

Les også
Nedrykksmareritt i siste runde av Telialigaen

Nå gir klubben A-lagskontrakt til alle spillerne på rekruttlaget etter å ha sett dem i aksjon i hele høst.

– Vi hentet inn dette laget i begynnelsen av august, og som jeg sa den gang; laget er sultne på å utvikle seg og de har gode verdier som vi i BX3 verdsetter. Dette er en mentalitet de har holdt siden, og vi har god tro på at de vil fortsette i samme stil, forteller Hagen.

Mikkel «AlphaCloud» Skrede blir kaptein for det nye hovedlaget til BX3. Han forteller at gutta allerede har merket stor forskjell fra å være et akademilag til å bli et lag klubben satser på og bygger et apparat rundt. Ikke minst betyr det mye for motivasjonen å vite at arbeidet nå har betalt seg.

Mikkel «AlphaCloud» Skrede er kaptein for det nye League of Legends-laget til BX3.

– Det at vi har blitt tatt opp av BX3 er veldig stort for alle på laget. Å spille for BX3 som akademilag er helt greit, men å være hovedlaget er noe helt annet. Det er en veldig stor moralboost å vite at det du gjør blir verdsatt, og det at vi er med i BX3 betyr også at vi kan jobbe med en trener og en analytiker. De hjelper oss selvfølgelig mye og alle på laget har forbedret seg etter at de kom inn, sier Skrede til Gamer.no.

– Alt blir litt mer seriøst, og man kan ta ting mer seriøst, noe som vil motivere alle på laget.

– Vil gjøre BX3 stolte av oss

Nå er målet å bli best i Norge, både i Telenorligaen og på LAN, men det krever også innsats.

– Siden vi ikke er et topplag akkurat nå, må alle på laget jobbe hardt for å nå målet. Alle trener mye alene, men vi trener også som lag nesten hver dag. Slik skal vi fortsette fremover også. Vi håper vi klarer å gjøre BX3 stolte av å ha valgt oss.

– Vi satser på å være topp fire i Telenorligaen etter vanlig seriespill neste sesong, og deretter forsøke å ta førsteplassen i sluttspillet. I tillegg kommer vi til å reise rundt på LAN og da går vi for førsteplassene, avslutter han.

Siste fra forsiden