Counter-Strike: Global Offensive

BX3 kaprer alle spillerne hos den norske seriemesteren

– Skal gjøre alt for å sette klubben på kartet internasjonalt, sier kapteinen.

Temp.no blir det nye Counter-Strike-laget til BX3.
Erlend Bårli-Olsen/Gamer.no

BX3 Elektroniske Sportsklubb bekrefter overfor Gamer.no at de har signert alle Counter-Strike-spillerne hos Temp.no. Det betyr at seriemesteren fra vårsesongen av Telenorligaen nå skal spille for organisasjonen de slo i den VGTV-sendte finalen i mai.

Temp.no bestod av kaptein Anders «aNdz» Kjær, Jon «DaY» Thomas Rudstrøm, Christian «moen» Moen, Kristian «KORN» Hokland og Adam «PAINT» Fjellum.

Ser et potensial internasjonalt

Spilleransvarlig hos BX3, Christian «Groggi» Hagen, forteller at klubben ser et stort potensiale i gutta.

Christian «Groggi» Hagen mener BX3 var litt heldige som snappet opp Temp.no.
Benedichte Breistøl

– Temp.no er en gjeng med norske gutter, og vi i BX3 er interessert i å satse på det norske miljøet. Samtidig vet vi av erfaring at Anders «Andz» Kjær og resten av gutta i Temp.no er meget seriøse og dedikerte. Samt at vi ser et godt potensial i dem både i Norge og internasjonalt, sier Hagen til Gamer.no.

– Er det overraskende at ingen andre klubber eller organisasjoner har plukket opp de regjerende seriemesterne før nå?

– Overraskende og overraskende. Jeg vet at gutta har fått tilbud tidligere, men de er ute etter en seriøs og etablert organisasjon, noe som kan være vanskelig å finne da de fleste etablerte og seriøse organisasjonene allerede har lag. Det skal ikke legges skjul på at vi var litt heldige med at de ikke ble plukket opp tidligere, svarer Hagen.

Lagets kaptein, Anders «aNdz» Kjær, er fornøyd med avtalen.

– Vi er veldig fornøyde med å endelig signere for en av Norges aller beste og veletablerte organisasjoner. I bunn og grunn gjør dette at vi nå kan fokusere 100 prosent på spillingen, så forholdene er lagt til rette for at vi skal kunne lykkes som et lag. Vi gleder oss veldig til å representere BX3, og skal gjøre alt for å sette de på kartet i internasjonal Counter-Strike, sier Kjær entusiastisk.

Anders «aNdz» Kjær og Temp.no er årets seriemester i Telenorligaen. Fra og med i dag spiller de med BX3-logoen på brystet.

– Legger til rette for positiv utvikling

Nå skal BX3 støtte det nye laget både økonomisk og sportslig.

– Vi vil hjelpe de med utstyr levert fra våre sponsorer, samt finansiell støtte til diverse arrangementer gutta ønsker å delta på. I tillegg skal vi prøve å legge til rette for at de skal ha en positiv utvikling, forklarer Hagen.

Les også
Møt de nye topplagene i Counter-Strike-ligaen vår

– Hvilke turneringer eller arrangement har laget plukket seg ut som viktige i høst og til vinteren?

– Telenorligaen er i førsteomgang prioritet nummer 1, så har det vært snakk om DreamHack Stockholm, ByLAN og så klart «tradisjons-LAN-et» Copenhagen Games. Så får vi se om det blir noen andre nasjonale og internasjonale LANs i løpet av høsten og vinteren, sier Hagen.

Dette er det nye Counter-Strike-laget til BX3 Elektroniske Sportsklubb:

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Jon «DaY» Thomas Rudstrøm
Christian «moen» Moen
Kristian «KORN» Hokland
Adam «PAINT» Fjellum

Han mener det kan skape mye utenomsportslige utfordringer for lag som står på egne bein, og tror det blir viktig for spillerne å fokusere helt og holdent på spillet fremover.

– Av egen erfaring vet jeg at den usikkerheten rundt det å ikke ha noen form for støtte er veldig vanskelig. Man strever etter å kunne samle sammen penger for å reise på LAN og man har alltid en viss usikkerhet med seg på det man gjør. Det krever også mer av spillerne å stå på egne ben, man må prestere bedre for å eventuelt kunne bli plukket opp av en klubb samtidig som man må fokusere på det utenomsportslige, for eksempel å sende søknader om å kunne bli en klubbs fremtidige lag, forklarer Hagen.

Ønsker å ha med «M1kkis» videre

Steffen «Phnien» Willumsen og Michael «M1kkis» Sokki har vært de to eneste gjengangerne på BX3-laget de siste årene, og det er ønskelig å ha dem med videre i klubbdriften.

– «Phnien» vil fortsette sin rolle i styret i BX3, men «M1kkis» har vi egentlig ikke avklart noe 100% med. «M1kkis» har vært en personlighet for oss i BX3 i nærmere fire år og vi ønsker han fortsatt med videre da han kanskje er klubbens største humørspreder.

Høstsesongen av Telenorligaen sparkes i gang den siste uka i august, og over 356 norske lag skal delta.

Siste fra forsiden