BX3 kvitter seg med hele League of Legends-laget

Samtidig går medlemmer av topplaget Aria eSports ut med at de har blitt BX3-spillere.

Hele League of Legends-laget til BX3 har fått fyken, inkludert «Norskeren», «Utama», «Mini Mood», «Zhandia», «Dipzey», «Biffen» og «Denden».

Det nærmer seg start på vårsesongen av Gamer.no-ligaene og nå ser det ut til at årets første dramatiske vending har funnet sted. Torsdag kveld ble det nemlig kjent at Norges største e-sportorganisasjon, BX3 Elektroniske Sportsklubb, har valgt å kaste ut League of Legends-laget som tok andreplass i Logitech G League of Legends Series høsten 2014.

Avgjørelsen kommer som et sjokk på spillerne som nylig hadde hentet inn både trener, analytiker og ny support for å forbedre resultatet fra forrige sesong.

Stein Willmann, styreleder i BX3, begrunner avgjørelsen med at spillerne har rotet mye.

– Vi er misfornøyde med innsatsen deres. Det var mye kluss å få inn erstattere og det var kluss med line-upen. I tillegg valgte de å ta spillefri som lag, og har ikke trent i det hele tatt siden finalen på SpillExpo i november. Flere har heller ikke betalt kontigent, og et par spillere brukte tre måneder på å signere kontrakt. Vi gadd ikke forholde oss til det i lengden, forklarer Wilmann til Gamer.no.

– De ga oss ingen god forklaring

Spillerne som nå forlater organisasjonen, ønsker å bli omtalt som «Team NoName» inntil videre. De satser på å holde sammen som lag, men sier de er både forvirret og frustrerte over kveldens hendelse.

Team NoName består nå av:

Vis mer

Adrian «Dipzey» H. Kjellevik (Top)
Sondre «Biffen» Nygård (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Nikolai «Mini Mood» Mood (ADC)
Tore «Norskeren» Hoel Eilertsen (Support)
Kristoffer «Utama» Odeland (Trener)
Dennis «Denden» Bui (Analytiker)

– Ledelsen snakket med oss i kveld og sa at de ikke ønsket oss som en del av organisasjonen lenger. De ga oss egentlig ingen god forklaring på hvorfor, forteller «Top Lane»-spiller Adrian «Dipzey» Kjellesvik til Gamer.no.

Han forteller at de ikke var det eneste laget som tok en pause etter SpillExpo og at han synes det er en merkelig begrunnelse.

– Alle topplagene hadde jo pause i jula, så jeg kjøper ikke at det er den egentlig grunnen til at de kaster oss ut, sier han.

I følge Team NoNames trener, Kristoffer «Utama» Odland, skal ledelsen i BX3 ha lagt mye av skylden på Dennis «Denden» Bui. Han gikk nylig over i en analytikerrolle for laget og ga fra seg supportrollen til femtenåringen Tore «Norskeren» Hoel Eilerten.

– Det er veldig rart å legge skylden på en person som ikke er en del av lagoppstillingen lenger. Det virker ikke som BX3 forstår hvordan de skal samarbeide med yngre mennesker, sier Utama til Gamer.no.

Utama er usikker på om han kan fortsette å trene spillerne nå som de står uten organisasjon i ryggen. Han mener det kan bli vanskelig når han ikke har noen lagleder å støtte seg på.

BX3 henter inn nye spillere

Les også
Se hvordan BX3 sjokkerte forhåndsfavoritten LGB i semifinalen

Stein Willmann i BX3 forteller Gamer.no at de har et nytt lag i kikkerten og kommer til å signere disse innen kort tid. Han understreker at en annonsering vil finne sted om ikke lenge. Kanskje allerede til helgen.

Jørgen «Hatrixx» Elgåen i Aria eSports har byttet spillernavn.

Aria eSports består av:

Vis mer

Morten «Speed» Kjelsrud (Top)
Sondre «Tivity» Afdal (Jungle)
Jørgen «Hatrixx» Elgåen (MID)
Jon Olav «BigFatAndBlack» Holland (ADC)
Preben «Hi Im Prebz» Gulbrandsen (Support)

– Vi har fem mann som er klare, mer ønsker jeg ikke å si akkurat nå.

Aria eSports' Top Lane-spiller og lagkaptein, Morten «Speed» Kjelsrud, har byttet kallenavn til BX3 Speed, og hans Mid Lane-kollega Jørgen «Hatrixx» Elgåen har skiftet navn til BX3 Hatrixx. Det spekuleres derfor i om at BX3 nå henter inn laget som vant fjorårets Gamer.no-liga.

I så fall er det et kanskje et trekk BX3 gjør fordi de ønsker å bryte forbannelsen som har hvilt over dem de siste årene. Det har nemlig vist seg å være umulig for dem å vinne et LAN eller en turnering i League of Legends.

Dersom det stemmer at Aria eSports innlemmes i BX3 Elektroniske Sportsklubb, vil Team NoName få plassen til Aria i toppdivisjonen på Gamer.no kommende sesong.

Artikkelforfatter er leder for Celestial Gaming og Stein Wilmann er e-sportansvarlig på Gamer.no.

Siste fra forsiden