Bygg deres eget brorskap

I Assassin's Creed: Unity skal du og dine venner snikmyrde sammen.

Assassin's Creed: Unity.
Ubisoft/Youtube

Representanter fra Ubisoft og Microsoft stod sammen på scenen under årets E3-messe for å vise frem de første bildene fra det kommende Assassin's Creed: Unity. Spillet er satt til 1800-tallets Paris, den turbulente revolusjonstiden, og er første spill i serien som utelukkende er utviklet til den nylanserte konsollgenerasjonen.

Ubisoft hevder dette er deres største lekegrind noen sinne, med hundrevis av oppdrag, aktiviteter og belønninger for ivrige spillere. Snikmorderen i hovedrollen denne gangen er Arnold Victor Dorian, men den Canada-baserte utvikleren avslørte ingen detaljer om ham.

Det de imidertid viste oss var samarbeidsmodusen, der du og tre venner kan skape deres eget brorskap av snikmordere og gå på jakt sammen. Se hele seansen i klippet nederst i artikkelen.

Assassin's Creed: Unity. (Skjermbilde: Ubisoft)

Folket har blod på tann

Året er 1789, og Frankrike er på randen av revolusjon. Dorian, sammen med tre andre snikmordere, får i oppdrag å ta livet av en fransk aristokrat, Marquis De Bullion. Utenfor herskapshuset hans står en rasende folkemengde og tørster etter blod.

Den åpne plassen er stappfull av mennesker, men det virker ikke som om det store antallet menneskekropper svekker spillets ytelse. Mens Dorian sniker seg gjennom mengden markeres hans kumpaner med enkle symboler slik at man kan vite hvor de er. Etter å ha sløyet et par vakter er snikmorderne inne i markiens hus.

Hver spiller oppfører seg uavhengig av hverandre og de store, åpne områdene Ubisoft viste frem under demonstrasjonen så ut til å være skapt for å forseres av flere mennesker. De fire er aldri til hinder for hverandre og er alle effektive mordere. Det virker altså som om man er fri til å gjøre stort sett hva man vil såfremt man følger oppdraget.

Overgangen fra ute til inne er sømløs idet Dorian klatrer gjennom et vindu og sniker seg gjennom de store korridorene. Vaktene faller som flyer mens snikmorderne gjør sitt blodige arbeid. Ubisoft viser nok en gang at de legger mye vekt på historisk nøyaktighet. Herskapshuset virker som snytt ut av nesa på et historisk maleri og ser umåtelig lekkert ut takket være maskinkraften til den nyeste konsollgenerasjonen.

Av med hans hode!

Å komme seg til markien viser seg å være lettere sagt enn gjort. Snikmorderne må forsere mange ulike rom og ta seg av vaktene etter hvert som de dukker opp. En distrahert soldat faller for Dorians skjulte klinge, mens to andre blir offer for hans kvikke medsammensvorne.

Den myke og smidige klatringen og forseringen av hindringer har den samme flyten man kan forvente av et Assassin's Creed-spill. Et par akrobatiske hopp og litt klatring er alt som skal til for å finne De Buillon, som har trukket seg tilbake til en enorm ballsal.

Et knust vindu fungerer som en glimrende distraksjon for adelen samlet i markiens ballsal. De fire snikmorderne hopper ned fra sine skjulesteder i taket og tar hånd om forsamlingen. Sverd, økser og spyd dras frem og benyttes med dødelig effektivitet. Til slutt er De Buillon den eneste som står igjen.

Markien kastes ned fra balkongen og halshugges av den ventende forsamlingen.

Les også
Anmeldelse: Assassin's Creed Unity

Assassin's Creed: Unity lanseres til PC, PlayStation 4 og Xbox One innen juletider. Det utvikles også et eget Assassin's Creed-spill til Xbox 360 og PlayStation 3, uavhengig av Unity, som ikke ble vist frem på pressekonferansen.

Siste fra forsiden