Call of Duty 3 får lanseringsdato

Activision melder at Call of Duty 3 blir en lanseringstittel på PlayStation 3, og gir oss samtidig litt informasjon, skjermbilder og filmer fra spillet.

I Call of Duty 3 blir vi sendt til gjennombruddet som fant sted i Normandie under andre verdenskrig. Den historiske kampanjen startet med D-dagen den 6. juni, og gjorde at de allierte kom et stort steg nærmere Berlin. Spilleren inntar rollen til fire ordinære allierte soldater fra amerikansk, britisk, kanadisk eller polsk side, og gjennom totalt 14 oppdrag blir vil lovet en svært autentisk og variert opplevelse av krigen, med detaljert grafikk, ny fysikkmotor og imponerende animasjoner og eksplosjoner.

Skjermbilde fra PlayStation 3-versjonen.

Hvert brett vil ha mange ulike innfallsvinkler, og det er opp til spilleren selv å velge hvordan han konfrontere fienden. Taktikken din må naturligvis endres, avhengig av hvilken vei du velger å gå. Hvis du velger å angripe fienden via nærkamp, vil du antageligvis ganske raskt oppleve det nye nærkampmekanikken, hvor en del av utfordringen er å kjempe våpenløst.

I en video blir dette demonstrert ved at en tysk soldat avvæpner spilleren, og han må kjempe for livet ved å repetivt trykke to knapper annen hver gang. Både fienden og spilleren kan improvisere ved å bruke eksplosiver og feller, men disse kan også desarmeres om man er rask i vendingen. Det er forøvrig ikke lenger så trygt å skjule seg bak sandsekker og andre primitive objekter, ettersom disse kan ødelegges av fienden.

Onlinebiten, som for mange er det viktigste med Call of Duty-spillene har naturligvis også fått en saftig overhaling. Opp til 24 spillere kan kjempe samtidig, og vi får lagbasert flerspiller hvor kjøretøyer er en viktig del av pakken. De fleste kjøretøyer vil ha flere plasser som utfyller ulike roller. Call of Duty 3 kommer også med et rangeringssystem og soldatklasser, alle med spesielle egenskaper.

Illustrasjon for Wii-versjonen.

Spillet utvikles spesielt for neste generasjon konsoller, og dette syns godt i følge de som har sett en demonstrasjon. Selv gresset er imponerende animert, og det kan trampes flatt – noe kan være avslørende for både dine og fiendens tropper. Røykeffektene, som nå påvirkes av både vind og eksplosjoner, ser også ut til å være en viktig detalj.

Se videoer fra spillet:

PlayStation 3-versjonen slippes 17. november – altså samme dag som PlayStation 3-konsollen lanseres i butikk. Xbox 360-versjonen forventes å være tilgjengelig samtidig, det samme gjelder Wii-versjonen – med mindre Nintendo lanserer denne på et senere tidspunkt.

Spillet slippes også for Xbox og PlayStation 2 samme dag, og i følge utvikleren Treyarch er det kun visuelle detaljer som skiller versjonene fra hverandre. Det er Infinity Ward som utvikler PC-versjonene i Call of Duty-serien, men her er det fremdeles ingenting nytt å melde.

Skjermbilder fra Wii, Xbox 360 og PlayStation 3 er lagt opp i sine respektive bildegallerier.

Siste fra forsiden