Call of Duty 5 avslørt

Tilbake til andre verdenskrig

Det neste kapittelet i den populære skytespillserien tar oss tilbake til andre verdenskrig og Stillehavet.

I går kveld startet innscannede bilder av bladene PlayTM og Official Xbox Magazine og renne ut på nettet. Bildene avslører den femte utgaven av den populære krigsspillserien Call of Duty. Spillet har fått undertittelen World at War, og størsteparten av handlingen vil foregå i Stillehavet, hvor de allierte kjemper innbitt mot Japan.

I følge blant annet VG247 skal Call of Duty 5 utvikles av Treyarch, de samme som lagde Call of Duty 3, men det loves at de skal få mer tid enn de elleve månedene de fikk på det. Spillet kommer til PC, Playstation 3, Xbox 360 og Wii, og alle smis på Call of Duty 4: Modern Warfare-motoren. Et eget utviklingsteam innad i Treyarch står for Wii-versjonen, og denne skal etter sigende utvikles med støtte for Wii Zapper.

For første gang i seriens historie kommer spillet til å støtte samarbeidsmodus. Det vil også inneholde lagbasert flerspiller og kjøretøyelement. Spillet kommer som sin forgjenger også til å inneholde «perks», samt nye våpen til serien. Et av disse er flammekasteren, som kan sette fyr på naturen så vel som bygninger.

Call of Duty 5 kommer til å bli et av de voldeligste i serien. En introduksjonssekvens viser etter sigende en japansk offiser som stumper en sigarett i øynene på en soldat før han skjærer over halsen hans.

Det er ikke sagt noe om en eventuell utgivelsesdato, men siden Call of Duty 4: Modern Warfare har rundet 10 millioner solgte kopier og fremdeles er et av de mest spilte spillene over nett, ser vel Activision ingen grunn til å haste spillet ut på markedet.

Siste fra forsiden