Call of Duty: Black Ops 6

Call of Duty: Black Ops 6 tar ikke over 300 GB med plass

Activision

Oppdatering 23:15: Activision har rykket ut for å roe gemyttene etter at nyheten om 309,85 GB satte frokosten i halsen for flere. Black Ops 6 blir nemlig ikke så stort som Xbox-nettsiden hevdet.

I en uttalelse på X skriver utvikleren at tallet inkluderer komplette lanseringer av Modern Warfare II, Modern Warfare III og Warzone. Disse spillene blir det ikke nødvendig å laste ned for å spille Black Ops 6, påpeker Activision.

Akkurat hvor mye plass det neste skytespillet kommer til å ta vil bekreftes ved en senere anledning.

Opprinnelig sak følger.

Call of Duty-spillene har blitt velkjent for å kreve mye lagringsplass. Black Ops 6 – det neste i serien – blir tilsynelatende ikke noe unntak, med en størrelse på 300 gigabyte.

Som IGN oppdaget natt til mandag har Xbox-butikken satt nøyaktig 309,85 GB som «omtrentlig størrelse» for skytespillet. Dette later til å være for PC-versjonen, så hvor mye plass man trenger på PlayStation og Xbox er foreløpig uklart.

På sine nettsider skriver Activision at spillet bruker «texture streaming» på tvers av samtlige moduser. Det betyr at man kontinuerlig laster ned teksturer på modeller og omgivelser, som igjen krever at man har en aktiv Internett-tilkobling – også når man spiller enspillerkampanjen.

Akkurat hva som er inkludert i jumboladningen er foreløpig uklart. Black Ops 6 vil inkludere en kampanje, flerspillerdel og ny zombiemodus, og muligens er Warzone lagt med i pakka også.

Det hører med til historien at PC-spillere har, siden 2020, hatt muligheten til å tilpasse Call of Duty-installasjonene sine. Dermed kan man velge bort moduser og annet innhold man ikke har lyst på, for å spare overbelastede harddisker og SSD-er.

Call of Duty: Black Ops 6 lanseres 25. oktober, for PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One og Xbox Series X/S. Søndag viste Activision frem hva spillere kan forvente av opplevelsen, i en 30 minutters videopresentasjon.

LES OGSÅ: Avduket nytt Gears of War »

Siste fra forsiden