Cary Elwes får hovedrollen i The Bard's Tale

Denne humoristiske engelske skuespilleren vil få rollen som hovedpersonen i Brian Fargos kommende rollespill, Bard's Tale.

Cary Elwes er kanskje ikke et navn de fleste kjenner igjen, men hvis du har opplevd åttitallet vil filmtittelen Prinsessebruden utvilsomt lyde kjent. Denne klassiske eventyrfilmen må, sammen med Den Uendelige Historien, være selve symbolet på fantasy-filmer fra åttitallet. Cary Elwes spilte hovedpersonen i filmen, den tapre (og pensjonerte) sjørøverpiraten Westley som måtte ut på eventyr for å redde sin kjære fra klørne til den onde Prins Humperndinck.

I tillegg har Cary Elwes hatt framtredende roller i filmer som Robin Hood: Helter i Strømpebukser og Hot Shots 2, og nå får han rollen som hovedpersonen i The Bards Tale, det nye rollespillet fra Brian Fargo og inXile Entertainment. Dette spillet ser uvanlig humørfylt ut til å være et rollespill, og foregår i en verden inspirert av Orknøyene utenfor Skottland.

I likhet med spill som Knights of the Old Republic vil du få valget mellom flere samtalemuligheter, men i stedet for å kunne velge hva karakteren din skal si, vil du kun få velge om han skal komme med en hyggelig eller frekk kommentar. Hvordan du takler andre karakterer vil få stor innflytelse på gameplayet. I starten av spillet vil du for eksempel møte en liten hundevalp, og hvis du er snill vil den komme tassende etter deg.

Ellers inneholder spillet det meste av det vi forventer fra et slikt spill; horder med monstre som må drepes, massevis av våpen og magiske trylleformularer, samt muligheten til å oppgradere karakteren din etter hvert som han får mer erfaring. Hovedpersonen i The Bard's Tale er ingen edel eventyrer med ønske om å redde verden, men en lettere egoistisk karakter som kun ønsker seg to ting ut av livet: Penger og kvinner.

Spillet skal være svært lett å kontrollere, og introduserer flere nye funksjoner som understreker nettopp dette. For eksempel vil du ikke trenge å gå tilbake til butikken i byen for å selge våpnene dine - med det samme du finner et våpen som er dårligere enn det du bruker vil det nye våpenet på magisk vis forandre seg til penger, som er langt bedre å gå å bære på enn et dårlig våpen.

Det anbefales at du tar en titt på spillets morsomme nettsted, som skulle gi et godt inntrykk av hva vi har i vente når The Bard's Tale kommer på markedet. Spillet skal komme til PC, PS2, Xbox og GameCube.

Siste fra forsiden