Intervju

Telialigaen - Counter-Strike

Celestial er klare for å motbevise ekspertenes spådom - satser langsiktig

Martin «Nasty» Garvik og resten av laget hans har uttalt seg om sesongen, og planene fremover.

Martin «Nasty» Garvik er positiv til fremtiden sin i Celestial Gaming.
Privat

Celestial var ett av lagene som slo på stortromma under fjorårets avslutning av Telialigaen, men ble nektet plass i sluttspillet like ved målstreken. Laget som endte opp på en imponerende femteplass etter en sesong med både opp- og nedturer, har i vår valgt å gå for en satsing med kun ett gjenværende medlem fra forrige sesong. Likevel er ambisjonene er høyere enn noen gang.

Etter tre runder med spill så langt, har laget allerede motbevist store deler av ekspertpanelet som like før sesongstart hadde en nokså pessimistisk spådom for den nybakte gjengen. Celestial befinner seg for øyeblikket på sjetteplass etter de har klart å snike med seg ett poeng fra hver av kampene sine. Alle mot antatt bedre motstand.

LES INTERVJU MED REAPERS: – Veldig takknemlig for at jeg får en ny sjanse

– Planen var egentlig å signere for Reapers

DISSE SPILLER FOR CELESTIAL

Vis mer

Victor «Victorek» Knutsen
Trym Even «trmJ» Joakimsen
Thomas «JagrN» Ottersen
Martin «Nasty» Garvik
Johann «Saasinho» Saasen

Selv om ambisjonene for Johann «Saasinho» Saasen og gutta er høyere enn hva resultatene så langt viser til, er ikke snikskytteren bekymret for den litt ustøe starten.

– Vi har utrolig mye å jobbe med, og det virker som alle er samstemte når det gjelder hvordan vi vil jobbe sammen. Det kommer nok til å ta en stund før vi er der vi ønsker, men vi tar det steg for steg. Når det kommer til resultatene for Telialigaen denne våren er vi ikke veldig bekymret. Vi har en langsiktig plan som vi forholder oss til, og sluttspillet ville bare vært en bonus, mens målet er å holde oss i 1. divisjon.

Saasen forteller videre at til tross for et godt resultat med laget Celestial hadde forrige sesong, ble det fort kjent at et lagbytte var nødvendig. Men det å finne seg et lag å spille for før sesongstart ble en litt vanskeligere prosess enn forventet.

Johann «Saasinho» Saasen hadde andre planer for sesongen enn å spille for Celestial, men angrer ikke på utfallet.
Privat

– I starten av forrige sesong var det aller først snakk om en splitter ny lagoppstilling i Demise, med blant annet meg selv, «zame» og «bfr», noe det ikke ble noe av etter vi fikk beskjed om at vi hadde for lite erfaring for å ta del i prosjektet, og det var deretter eventyret mitt i Celestial startet. Lagoppstillingen vi spilte med forrige sesong ble altså satt sammen på litt kort varsel, men vi fikk det til å funke ganske bra. Når det kommer til oppstarten av laget før denne sesongen var det utrolig mye frem og tilbake. Det endte til slutt med at jeg satte sammen kjernen av lagoppstillingen som vi spiller under nå, forteller Saasen.

Til tross for at Celestial har prestert på et greit nivå så langt i sesongen, var det i utgangspunktet et helt annet lag Saasen skulle spille under ved sesongstart.

– Planen var egentlig at vi skulle signere for Reapers, da de ikke syntes laget deres var sterkt nok til å konkurrere i 1. divisjon. Vi hadde avtalt at vi skulle skrive kontrakter med laget. Det var meg selv, «Nasty», «JagrN», «squz» og «Ruyter», «Ruyter» var riktig nok ikke helt sikker på om han skulle være med eller ikke, og endte jo så klart opp i Nordavind, avslører Saasen før han legger til.

– Uansett avtalte vi andre at vi skulle skrive kontrakter sammen med Reapers. Deretter gikk det rundt to uker uten noe mer snakk, og plutselig fikk vi beskjeden om at de ikke hadde hjertet til å kaste ut de tidligere spillerne sine likevel, så de lurte dermed på om vi kunne mikse oppstillingen vår med tre av spillerne deres. Det takket vi så klart nei til, fortsetter Saasen.

Etter mye frem og tilbake med planlegging av lagoppstilling før sesongstart mener Saasen at resultatet de har kommet frem til nå uansett ikke bør undervurderes, og han sier seg fornøyd med ambisjonene som er satt.

Les også
Nordavind kan ta sin femte strake Rocket League-triumf til helgen

– Ambisjonene mine er å endelig ta det store steget. Jeg er lei av å hamre på den store veggen, så det er på tide å bryte ned hele greia, og vise at alt er mulig. Jeg har konkurrert i Counter-Strike siden høsten 2014, men har ikke spilt i særlig mange norske lag tidligere. Jeg har møtt mange svenske spillere som både har hjulpet meg med å bli bedre som spiller, og som også har hatt god suksess i e-sport selv. Fra 2014 spilte jeg i mange forskjellige svenske lag, hovedsakelig sammen med spillere som «SiigN» og senere også «FakeN» i Laskall Gaming. Etter mange år med diverse svenske lagoppstillinger valgte jeg å ta meg en pause i sommeren 2018, men vendte senere tilbake for å prøve meg i det norske miljøet. Det har vært en lang reise, men jeg har funnet meg en god plass i Celestial der vi har langsiktige og store planer for laget fremover, avslutter Saasen.

SE OGSÅ: Celestial mot Riddle mandag klokken 20:00 »

– Vi havner definitivt over 9. plassen som ble spådd av ekspertene

Lagleder og nykommer i Celestial, Trym Joakimsen, forteller at han til tross for å ha vært siste brikke inn i lagoppstillingen ved sesongstart, har fått ansvaret for å bygge strukturen for spillerne, en oppgave han har tatt med storm.

– Jeg kom inn i laget som sistemann, men fikk beskjed av Johann, som har blitt igjen i klubben fra i fjor, at jeg fikk så og si full kontroll på strategier, spillestil, hvordan spillere skulle brukes og så videre. Startfasen var vel det vanskeligste, nettopp å sørge for at alle er motiverte og at alle har like mål, noe som ikke ikke alltid like lett. Brått må man jo også lære kart på nytt, finne roller og plasser som passer de enkelte spillerne, og det er en del arbeid det også. Jeg vil si at vi har hatt en grei utvikling på det meste, og det ser lyst ut for oss så langt, starter Joakimsen.

Til tross for at spillerne bare har spilt sammen i litt over to måneder, er forventningene til laget ganske klare, og Joakimsen gjør det tydelig at det ikke er noe korttids prosjekt det er snakk om.

Trym Even «trmJ» Joakimsen og resten av Celestial føler ikke på presset for sesongen.
Privat

– Forventningene er ganske enkle: Se fremover. Det ville selvfølgelig vært kult med sluttspill i første sesong som spiller, men vi prøver å se forbi Norge og Telialigaen til en viss grad. Samme hvor vi havner så vil det uansett være god erfaring for oss. Målene for laget er å overleve våren, jobbe mot sommeren, høsten og deretter vinteren, og derfra jobbe frem til neste år igjen. Jeg ble jo med i nettopp dette laget siden det var snakk om å spille mer enn bare én sesong i Telialigaen.

Til tross for klare forventninger rundt laget for laglederen, tok det ikke lang tid før spillerne følte det var nødvendig med en liten endring i laget, og valgte å dra fullt utnytte av sesong-pausen som nå straks er over.

– Vi hadde diskutert litt angående «squz» etter å ha spilt sammen i noen uker, og samtidig var «JagrN» på utkikk etter lag. Det skjedde egentlig veldig fort og enkelt uten at jeg skal gå for mye inn i detaljer der. Jeg er overbevist om at «squz» ikke er kjempefornøyd med å bli kasta ut, og det skjønner jeg veldig godt. Så all ære for at han har tatt det så bra som han har, fortsetter Joakimsen.

Etter endringene i laget har målene for Joakimsen og gutta blitt enda tydeligere, og de er ikke i tvil om at klubben skal klare å prestere på et høyere nivå enn hva som ble spådd like før sesongen.

Martin «Nasty» Garvik ser frem til å spille sin første sesong i 1. Divisjon.
Privat

– Dette er jo norsk Counter-Strike, hvor alt kan skje, men Apeks og Bifrost setter jeg i sin egen kategori: Lag jeg ikke stresser med, på den måten at ingen forventer noe av oss mot dem, samtidig som vi vet at de faktisk er bedre enn oss. Det betyr ikke at vi møter opp på server for å gi opp uten videre, men her er det mer fokus på erfaring enn poeng. Bortsett fra de to lagene så er jo norsk Counter-Strike noe for seg selv. Alle kan slå alle, og når man ser ekspertene, «Landor» og «TommyM» spå tap for oss så viser det at vi allerede har overrasket noen og at vi kan fortsette med det. Vi ender helt klart høyere enn 9. plassen vi ble spådd på, avslutter Joakimsen.

Tabellene for Telialigaen i Counter-Strike finner du her »

Leker ikke

En velkjent spiller blant det norske Counter-Strike-miljøet som ikke helt har fått muligheten til å vise seg frem blant de aller beste før nå er Martin «Nasty» Garvik. Han har endelig fått muligheten til å spille i 1. divisjon, noe han mener er et stort fremskritt for sin egen del.

– Når jeg spilte i 2. divisjon under Delusive i forrige sesong merket jeg fort at det var mangel på en del viktige punkter, så vi slet med å forbedre oss. Nå føler jeg allerede at vi har utviklet oss positivt. Jeg tror vi har brukt litt mye tid på å komme oss på samme side og bli samspilt, men jeg føler vi ser bedre ut for hver dag. Jeg har et mål, som er å bli så god som overhodet mulig, og ettersom dette er en langsiktig satsing så får jeg plass og tid til å fokusere på det som trengs for å få til nettopp dette. Jeg leker ikke og jeg stopper ikke, avslutter Garvik.

Siste fra forsiden