Counter-Strike: GO / Telenorligaen

Celestial satser på Counter-Strike for aller første gang

Tar inn laget som havnet på sjetteplass i Telenorligaen.

Badgers da de deltok på byLAN tidligere i år. Fra venstre: Andreas «b4t» Bergevik, Vegard «Yakin» Halvorsen, Kristian «Akez» Kornbakk, Adrian «cynex» Vevletveit (ikke lenger en del av laget) og Michael «Haggis» Hagland.
Christer Rognsøy

Celestial Gaming fortalte på sin Facebook-side torsdag at de har tatt inn gutta i Badger eSports som deres første satsing på Counter-Strike.

– Vi har endelig startet vår ekspansjon inn i nye spill og vi starter med å lansere vårt eget Counter-Strike: Global Offensive-lag på profesjonelt nivå i Norge, skriver klubben i kunngjøringen.

Klubben forteller også at dette skal være første ledd i en ny struktur for organisasjonen som fra før huser et av Norges beste League of Legends-lag og et par personligheter som Joachim «Noobwork» Haraldsen Mia «Gamergrill» Landsem.

Har vurdert Counter-Strike lenge

– Vi snakket om å gå inn Counter-Strike en stund fordi vi får stadig e-post fra lag og spillere, men det er først når vi fikk en fra Badgers at både jeg og Ivor (André Murtic, red. anm.) følte det var tid for å faktisk gi noen en reell sjanse, forteller Benedichte Breistøl, eier av Celestial Gaming, til Gamer.no.

Ivor André Murtic vil fungere som manager for det nye Counter-Strike-laget til Celestial Gaming. Han øyner muligheten for å skape et av Norges beste lag.

Ivor André Murtic blir manager for Counter-Strike-laget til Celestial Gaming.

– Counter-Strike: Global Offensive er et ekstremt populært e-sportspill som virkelig er i vinden for dagen. Vi følte dette var riktig tidspunkt for å satse på spillet og vi ser mulighetene til å befeste vår posisjon som en toppklubb i Norge, sier Murtic til Gamer.no.

– Hva så dere i Badgers?

– Badgers var et godt lag som av egen vilje reiste på ulike turneringer, slik som Copenhagen Games. Det viser at laget har ambisjoner om å lykkes, og dette samsvarer med Celestial Gamings kjerneverdier. Guttene trengte et godt apparat rundt seg for å fokusere på å bli best, noe vi skal sørge for at de får muligheten til å bli.

Vegard «Yakin» Halvorsen er listet som innhopper, og fokuset fremover skal først og fremst være å finne en siste spiller.

– Den femte spilleren må ha de samme ambisjonene om å bli best, sier han.

Positive resultater i år

Nyopprykkede Badgers beholdt plassen i 1. divisjon av Telenorligaen med god margin denne sesongen. De endte opp fire poeng foran mikslaget Partyastronauts, som ble slått overbevisende 2-0 i aller siste serierunde. Høydepunktet i seriespillet var nok uavgjortresultatet mot de regjerende mesterne i BX3.

Les også
Kommentator Julian Nash er imponert over Trikken
Kristian «Akez» Kornbakk (i midten) ledet laget til seier på ByLAN tidligere i år.

Tidligere i år vant de Counter-Strike-turneringen på ByLAN etter å ha slått Expert Gaming 2-1 i finalen. Under Copenhagen Games i våres kvalifiserte de seg til hovedturneringen og gruppespillet, hvor de møtte daværende Gamers2, Menace og Space Soldiers.

Lagleder Kristian «Akez» Kornbakk forteller til Gamer.no at de valgte Celestial Gaming fordi de ønsket å få mer ut av karrieren.

– Vi kom til et punkt hvor vi følte at Badgers ikke kunne gi oss det vi trengte for å pushe og bli bedre, så vi begynte å gå på utkikk etter en ny organisasjon. Celestial hadde vi jo hørt om fra League of Legends, hvor de har et meget godt rykte. «B4t» bestemte seg for å kontakte dem, og etter veldig kort tid fant både vi og dem ut at dette var noe som var verdt å satse på. De overbeviste oss om at de virkelig har et bra prosjekt på gang og vi ser veldig lyst på fremtiden, sier han.

– Hva blir den praktiske forskjellen for dere nå som dere er en del av denne organisasjonen?

Det nye Counter-Strike-laget til Celestial Gaming består av:

Vis mer

Andreas «b4t» Bergevik
Kristian «Akez» Kornbakk
Michael «Haggis» Hagland
Rene «Zynthex» Lystad
Vegard «Yakin» Halvorsen (innhopper)

Ivor André Murtic vil fungere som manager.

– Den første forskjellen er vel at vi nå har en kontrakt å forholde oss til. Vi slipper også å tenke på flere av de økonomiske aspektene ved å spille i diverse turneringer. Det kommer til å gjøre at vi kan fokusere på det vi vil, som er å bli best mulig i Counter-Strike, svarer Kornbakk.

Røk ut av ESL Nordic

Allerede torsdag kveld gjorde den nye Counter-Strike-satsingen til Celestial Gaming sin første opptreden, da de deltok i gruppespillet til ESL Nordic Nations. Laget havnet i gruppe med de norske lagene BX3, Team Refuse og Slak Pony. Etter én seier og to tap endte de på tredjeplass, og kom seg derfor ikke videre.

Siste fra forsiden