The Last of Us TV-serie

Chernobyl-skaperen lager TV-serie av The Last of Us

Naughty Dog er med på laget, og serien sendes på HBO.

The Last of Us.
Sony Computer Entertainment

Torsdag kveld melder The Hollywood Reporter at en TV-serie basert på spillet The Last of Us er i emning. Craig Mazin, som sto bak fjorårets glimrende Chernobyl-serie, skal jobbe sammen med Naughty Dogs Neil Druckmann for å lage en adapsjon av det kritikerroste spillet. Druckmann var regissør og forfatter av spillet, og holder dermed i skrivetøylene også her. Serien skal sendes på HBO.

– Neil Druckmann er utvilsomt den beste fortelleren som jobber i spillmediet, og The Last of Us er hans magnum opus. Å få sjansen til å adaptere dette vidunderlige kunstverket er noe jeg har drømt om i flere år, og jeg er så beæret av å kunne gjøre det i samarbeid med Neil, forteller Mazin i en uttalelse om serien.

Druckmann er ikke snauere, og skryter like mye av Mazin i en uttalelse.

Ellers ser det ut til at Naught Dogs-sjef Evan Wells skal være produsent på prosjektet, sammen med Carolyn Strauss. Strauss har en lang liste av produsentmeritter, slil sp, Treme, Chernobyl og Game of Thrones.

Prosjektet er et samarbeid mellom Sony Pictures Television og PlayStation Productions, og er den første serien som har blitt annonsert fra sistnevnte produksjonsstudio.

Ingen slippdato er klar for serien ennå.

Så langt vet vi ikke hva serien skal handle om, eller om vi får se hovedpersonene Joel og Ellie, selv om det er sannsynlig.

The Last of Us Part II er for øvrig på trappene, med en slippdato satt til 29. mai. I spillet følger vi Ellie, flere år etter begivenhetene i The Last of Us, der hun kommer i konflikt med en mystisk kult.

Siste fra forsiden