Chrono Trigger til Europa

Klassisk tidsreiserollespill

DS-utgaven av SNES-klassikeren Chrono Trigger kommer til vår del av verden.

For en måned siden kunngjorde rollespillutvikleren Square Enix at de jobbet med en DS-versjon av det svært populære SNES-spillet Chrono Trigger. Nå har selskapet kunngjort at spillet kommer til Europa tidlig til neste år. Dette er først gang Chrono Trigger blir utgitt her til lands.

Bosskamp mot Black Tyranno.

– Det er med stor glede vi slipper Chrono Trigger i Europa og de andre PAL-områdene. Med sin banebrytende historie og spillbarhet, samt sine mange avslutninger, har dette episke rollespillet vunnet hjertene til mange fans. Jeg håper det kan glede helt nye spillere og at de vil besøke spillets verden om og om igjen, forteller John Yamamoto fra Square Enix i en pressemelding.

Chrono Trigger følger eventyrene til unggutten Crono, som reiser gjennom tid og rom. Det hele begynner med et festivalbesøk, men utvikler seg raskt til en reise for å redde jorden fra det mektige uhyret Lavos. Med seg på reisen har Crono seks kompanjonger fra ulike tidssoner, inkludert en vennligsinnet robot fra framtiden og en froskeridder fra den mørke middelalder.

Kampene i Chrono Trigger er en blanding av sanntid og turbasert kamp, det såkalte ATB-systemet kjent fra flere av Final Fantasy-spillene. Crono og kompani kan lære en rekke ulike magiske formularer og kampteknikker, og kan i tillegg forene disse til spektakulære spesialangrep.

I løpet av spillet får du besøke flere ulike tidsperioder og slåss mot et variert utvalg monstre, roboter, dinosaurer og annet utøy. Disse er designet av den kjente manga-tegneren Akira_Toriyama. Reisen akkompagneres av et lydspor fra spillkomponistene Nobuo Uematsu og Yasunori Mitsuda.

Siste fra forsiden