Gledelig gåtesamarbeid

Professor Layton og Ace Attorney møtes i nytt 3DS-spill, men foreløpig bare i Japan.

To kjente og kjære spillfigurer får endelig møte hverandre når Professor Layton og Phoenix Wright dukker opp i samme tittel til 3DS. Samarbeidet mellom Capcom og Level-5 ble nylig kunngjort på en pressekonferanse i Tokyo, og spillet har foreløpige tittelen Professor Layton VS Ace Attorney.Handlingen finner sted i et helt nytt univers, uavhengig av de tidligere verdenene professoren og advokaten har opptrådt i. Middelalderbyen Labyrinth City kontrolleres av en ond skurk kjent som Story Teller, som besitter den praktiske egenskapen at alle fortellingene han skriver blir til virkelighet. Byen har vært preget av uforklarlige hendelser den siste tiden, kanskje ikke så merkelig når den er hjemsted til både hekser og ekte magi.Spillet henter elementer fra begge figurenes tidligere spill; både puslespillene fra Professor Layton og rettssakene fra Ace Attorney er med. Layton må løse mysterier i den underlige byen, mens Phoenix Wright forsvarer en klient som beskyldes for heksekunst.Spillet skal også ha animasjonssekvenser med stemmeskuespill. Dette er ikke nytt for Professor Layton-spillene, men hittil usett i Ace Attorney-serien som verken har hatt filmsekvenser eller ordentlig stemmeskuespill før.


Les også
Anmeldelse: Professor Layton and Pandora's Box

Både professorens assistent Luke Triton, Wrights assistent Maya Fey og aktor Miles Edgeworth vil opptre i Professor Layton VS Ace Attorney. Det er foreløpig ukjent når spillet vil komme på markedet.

Oppdatering: I et blogginnlegg på Capcoms nettsider kommer det frem at spillet "foreløpig bare er annonsert for Japan". Med andre ord kan det se ut til at spillet er et stykke unna lansering her til lands. Fortsatt mangler vi også engelsk-språklig utgivelse av Professor Layton and the Specter Flute som ble gitt ut i Japan i fjor, og et spill titulert The Mask of Miracle er også under utvikling.

Vi håper og forventer likevel at spillene dukker opp til slutt, spesielt med tanke på at de to seriene ifølge Eurogamer har solgt nesten 14 millioner eksemplarer til sammen verden over allerede.

(Kilde: Kotaku)

Siste fra forsiden