Civilization IV: Colonization annonsert

Koloniser den nye verden

Velrenommerte Sid Meier avslører at han jobber med en sammensmelting av Civilization- og Colonization-konseptene.

2K Games og Firaxis Games sendte i går ut en pressemelding om at Sid Meier & co. jobber med en frittstående utvidelse til det kritikerrosteCivilization IV. Denne gangen er det gamle Colonization som er begivenhetens sentrum. Klassikeren fra 1994 er gjenbygd fra grunnen av og opp for å ta full utnyttelse av Civilization IV-motoren.

Ett av de to første skjermbildene fra den nye utvidelsespakken.

– Vi har fått mange henvendelser fra fans om å ta fram Colonization igjen, og dette var et perfekt tidspunkt og gjøre det på. Civilization IV-motoren er et fantastisk utgangspunkt for et nytt Colonization, og har latt oss gjøre flotte ting for både nye spillere og gamle fans, sier Sid Meier.

I Colonization skal man lede en av de fire europeiske nasjonene England, Spania, Frankrike og Nederland i kappløpet om å kolonisere «den nye verden», populært kalt Amerika. Spillerne må lede sitt folk over Atlanterhavet, utforske den nye verden og samhandle med både innfødte og andre nybyggere for å oppnå makt, frihet og uavhengighet.

2K Games forteller at Civilization IV: Colonization er tro mot den gamle klassikeren og kombinerer Civilizations avhengighetsskapende gameplay med ny grafikk og nye dybdeskapende muligheter. Blant nyhetene er nytt grensesnitt, forbedrede diplomati-muligheter, samt inkluderte modifiseringsmuligheter.

Civilization IV: Colonization blir den tredje utvidelsespakken til spillet, etter Warlords i 2006 og Beyond The Sword i 2007, og blir tilgjengelig på PC i løpet av høsten.

Siste fra forsiden