«Coach Park» forlater superlaget EG-Liquid

Den vestlige StarCraft II-sammenslåingen går en usikker fremtid i møte.

DailyEsports.com

I dag ble det kunngjort at den kjente StarCraft II-treneren Yong «yongun» Woon Park forlater superlaget EG–Liquid, hvor han har vært hovedtrener siden april i år. Park går nå inn som trener for det koreanske laget CJ Entus.

De vestlige representantene

EG-TL er et lag satt sammen av spillere fra to av de største vestlige StarCraft II-lagene, Evil Geniuses og Team Liquid. De er de første ikke-koreanske lagene til å delta i den prestisjetunge lag-turneringen Proleague, og har av den grunn blitt det vestlige håpet i et miljø som ellers domineres av sør-koreanere.

Den koreanske treneren har fått mye oppmerksomhet etter at han ledet SK Telecom T1 til finalekamper i Proleague fire år på rad. Før dette hadde laget slitt med å finne formen.

Yong «yongun» Woon Park.

Park ble hyret inn av EG-TL i mars etter haltende resultater. Selv om prestasjonene fremdeles har vært varierende, har treneren likevel mottatt skryt for sin positive innvirkning på lagets mentalitet. I den offisielle uttalelsen på Evil Geniuses sin hjemmeside forteller Park at opplevelsen har vært like positiv for han.

- Jeg har vært oppriktig glad for å være med EG-TL. [...] Hvis jeg får en sjanse som dette igjen i framtiden håper jeg å kunne leve opp til tilhengernes forventninger.

Usikker framtid

Nå går det sammensatte laget en usikker framtid i møte. I den samme uttalelsen står det at de ennå ikke har tatt stilling til om de vil delta i neste sesong. Samtidig gjør de det også klart at Park sitt lag-bytte ikke er en indikasjon på hvilken retning avgjørelsen vil ta.

Vestlige topplag

TeamLiquid og Evil Geniuses regnes som de to beste vestlige StarCraft II-lagene. I vinter ble norske Jens «Snute» Aasgaard signert til TeamLiquid, og har nå tilbrakt flere måneder i spillerstallen som har prøvd å knuse koreanerne på hjemmebane.

I løpet av sommeren vil det bli avgjort om man fortsatt vil ha mulighet til å se de ikke-koreanske lagene kjempe om den etterlengtede seieren i Proleague, eller om motstanden viste seg å være for stor.

Les også: Koreansk dominans i DreamHack Valencia

Siste fra forsiden