Command & Conquer 4 annonsert

Electronic Arts planlegger å avslutte Tiberium-serien med Command & Conquer 4.

Tidligere i dag ble en kjapp melding om at Command & Conquer 4 var på vei lagt ut på en av Electronic Arts Twitter-kontoer, men meldingen ble raskt tatt bort siden pressemeldingen ennå ikke var offisiell.

Nå har derimot EA tatt bladet fra munnen, og sendt ut bekreftelse på at Command & Conquer 4 er under utvikling og skal utgis i 2010. I følge EA skal spillet inneholde en rekke innovasjoner, men beholde hurtigheten og flyten som serien er kjent for.

Skjermbilde fra Command & Conquer 3: Kane's Wrath.

Handlingen finner sted i 2062, etter hendelsene i Command & Conquer 3. Menneskeheten er i ferd med å bli utryddet av Tiberiumen, og de to erkefiendene GDI og NOD blir tvunget til å jobbe for samme mål – overlevelse. Den karismatiske NOD-lederen Kane er naturligvis med og vies mye oppmerksomhet i historien.

Spillet skal etter alt å dømme inneholde MMO-lignende spillerprogresjon der man kan bruke erfaringspoeng til å låse opp flere egenskaper. Basene skal også være mer mobile enn tidligere, og i følge pressemeldingen vil spillet være klassebasert.

Flerspillerdelen skal denne gangen inneholde delmål, og ikke lenger være begrenset til å utrydde fienden. I denne modusen skal totalt ti spillere kunne delta i én enkelt kamp. I tillegg skal det være mulig å samarbeide med andre om den historiedrevne kampanjen.

I pressemeldingen skriver EA at de "er begeistret for å bringe den dramatiske Tiberium-sagaen til sin konklusjon i Command & Conquer 4", noe som kan tyde på at eventuelle senere C&C-spill vil ha en helt ny setting.

Spillet utvikles av Electronic Arts Los Angeles-studio, som var ansvarlig for Command & Conquer 3 og Red Alert 3. Mer informasjon om spillet er lovet på seriens offisielle hjemmeside etter hvert.


Konseptbilde fra Command & Conquer 4.

Siste fra forsiden