Conan reiser seg

Etter en lang rekke blodrøde kvartaler går det mot bedre tider for Funcom.

Age of Conan nærmer seg ettårsdagen, og hva er vel en mer passende gave enn et lite lys i enden av tunnellen?

Funcom offentliggjorde i dag årets første kvartalsrapport. Det var på forhånd knyttet mye spenning til antall abonnenter siden Funcom har holdt disse tallene tett til brystet siden de gikk ut med at AoC hadde 400 000 abonnenter sist sommer. Heller ikke denne gangen får vi vite nøyaktig hvor mange som løper rundt i Hyboria til enhver tid, men det er egentlig ikke det viktigste. Trenden har snudd siden 4. kvartal 2008, og Conan er på vei til å reise seg.

Grønne tall

Forventede inntekter var 6-8 millioner dollar, og endte på 7,7. Men selve rosinen i pølsa er allikevel resultatet på 1,46 millioner dollar. Dette betyr at Funcom faktisk har tjent penger, noe som har bidratt sterkt til at aksjene i skrivende stund har en oppgang på 12%.

Direktør Trond Arne Aas kan fortelle at abonnement-trenden også har snudd. Det kommer til flere nye spillere, og de som kommer til, spiller i tillegg spillet lengre enn før. Dette kan nok i stor del skyldes server-sammenslåing, ivrig patching med nytt innhold og ikke minst åpning for prøvekontoer. Spillet er ikke det samme nå som for ett år siden, skal vi tro tilbakevendende spillere.

Nå avhenger alt av mottakelsen av patch 1.05 som fører med seg store endringer i hvordan gjenstander som rustninger og våpen påvirker karakterene. Håpet er at dette og storsatsningen The Secret World kan løfte Funcom internasjonalt, og bane vei for andre norske spillutviklere.

Siste fra forsiden