Copenhagen Games 2018

Copenhagen Games blir over dobbelt så stort denne påsken

Skilter blant annet med enorm Counter-Strike-turnering som er åpen for alle.

Fra finalen under Copenhagen Games 2017.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

TURNERINGENE PÅ COPENHAGEN GAMES 2018:

Vis mer

CS:GO hovedturnering: 800 000 kroner
CS:GO kvinneturnering: 195 000 kroner
PUBG: 64 000 kroner
Team Fortress 2: 30 000 kroner
FIFA: 19 000 kroner
League of Legends: 13 000 kroner
Call of Duty WWII: 9300 kroner
Hearthstone: 6500 kroner
StarCraft II: 3800 kroner
Skoleturnering CSGO: 25 000 kroner + billetter til NPF LAN
Skoleturnering LoL: 25 000 kroner + billetter til NPF LAN

Etter syv år i Øksnehallen flyttes Copenhagen Games fire kilometer sørover til moderne Bella Center. Her står arrangøren klar til å ta i mot 1500 LAN-deltakere 28. mars–31. mars.

– Bella Center er mer en dobbelt så stort og kan tilby nye og spennende fasciliteter, forteller Kasper Østergaard, e-sportsjef på Copenhagen Games til Gamer.no.

Utvider på alle områder

Kasper Østergaard er e-sportsjef på Copenhagen Games.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Flyttingen var essensielt for å vokse og tilpasse seg et e-sportmarked i voldsom vekst. Nytt sted måtte ha god infrastruktur, nok plass og passe inn i den stemningen de ønsker at Copenhagen Games skal ha.

– Først og fremst er det plass til mange flere gjester og spillere enn før. Dernest kan vi utvide scenene, studioet og produksjonen for å gi gjester og seere en enda bedre opplevelse. Vi kan utvide på alle nøkkelområder.

– Generelt sett har vi forsøkt å komme nærmere utseende på scenene man kjenner fra arenaer internasjonalt, mens vi fortsatt holder fast ved den sosiale atmosfæren på vårt arrangement, sier Østergaard.

Copenhagen Games er blitt et tradisjonsrikt samlingspunkt for det norske Counter-Strike-miljøet i påsken. Antall nordmenn, turneringsstørrelsen, de korte avstandene og stemningen i Øksnehallen er medvirkende årsaker til at nordmenn har gode minner herfra.

– Vi har vært veldig heldige som har fått være på et fantastisk sted med en spesiell atmosfære over mange år, så det føles rart å forlate det med så mange minner. Heldigvis er årsaken bak flyttingen positiv: Vi vokse rett og slett ut av Øksnehallen.

Enorm Counter-Strike-turnering

Singularity vant Copenhagen Games 2017.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Som et av få LAN i verden får alle Counter-Strike-lag på Copenhagen Games mulighet til å kvalifisere seg til hovedturneringen, som i år skilter med 800 000 kroner i rene pengepremier.

– Vi kan trygt si at dette blir vårt største Counter-Strike-event hittill både når man ser på premiene, lagene, kommenteringen og scenen. Generelt håper vi det blir en stor opplevelse for både spillere og gjester.

Les også
– Vi og Apeks er et hakk over andre norske lag - dette er jo jobben vår

Arrangøren har endret strukturen på Counter-Strike-turneringen betydelig. Det er innført gruppespill som et ledd mellom kvalifiseringen og sluttspillet. Her vil fire inviterte lag kjempe mot fire lag fra den åpne kvalifiseringen.

Norske Ruben «RUBINO» Villarroel og Heroic er blant lagene som er direkte invitert til denne mellomfasen.

– Jeg føler at det skaper en fin balanse mellom å lage et proffevent med få inviterte lag til en åpen turnering der mer ukjente lag kan gå hele veien. Så langt ser det ut til å ha blitt godt mottatt av miljøet som helhet, og akkurat nå har vi 88 lag som reiser til København for å delta i LAN-kvalifiseringen.

Simen «warclown» Henriksen returnerer som programleder.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Dersom man ryker ut av kvalifiseringen kan lagene melde seg opp i en B-turnering med 26 000 kroner i potten.

Copenhagen Games har også en egen og veldig populær Counter-Strike-turnering for kvinner, med nesten 200 000 kroner i samlet premie.

– Vi ser på muligheten for å ha scener for andre spill også, men vårt hovedfokus er på kvinnene og hovedscenen, forteller Østergaard.

Elleve helnorske lag er påmeldt LAN-et så langt. I fjor var det ni norske lag, pluss en håndfull spillere som deltok i nordiske sammensetninger.

Simen «warclown» Henriksen fra Telenorligaen skal være programleder, mens veteranen Halvor «vENdetta» Gulestøl fungerer som analytiker i sendingene fra Counter-Strike-turneringen.

Siste fra forsiden