Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike-laget Temp.no plukkes opp av amerikansk organisasjon

– Et perfekt sted å være for å fortsette utviklingen, sier kapteinen.

Anders «aNdz» Kjær (i midten) og Demise vant The Convention i vinterferien.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Anders «aNdz» Kjær og resten av gutta i Temp.no har spilt som Demise denne Telenorliga-sesongen, etter at BX3 avsluttet samarbeidet med laget i januar. Under Copenhagen Games i påsken deltok spillerne som Epiphany Bolt, og nå bekrefter Kjær at de har signert en 12-måneders kontrakt med den amerikanske organisasjonen.

– Vi kommer til å få utstyr fra sponsorer, samt bli sendt på LAN-arrangementene vi har lyst til å dra på. Epiphany tar heller ikke noen prosent av premiepengene, så for vår del er det et perfekt sted å være for å fortsette utviklingen, forteller han til Gamer.no.

– Vi får alt vi trenger og alt vi selv mener vi fortjener fra denne avtalen, så jeg er veldig fornøyd.

– Det er nå vi må ta steget opp

Kapteinen sier at Epiphany Bolt tok kontakt etter at HLTV.org postet en artikkel om at de var på jakt etter en ny organisasjon. Han virker klar på sette større krav til seg selv og resten av laget, og ønsker å være mer synlige på flere internasjonale turneringer fremover.

– Vi må etablere oss i semi-pro-scenen i løpet av ganske kort tid, sier Anders «aNdz» Kjær.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

– Det er nå vi må ta steget opp, vi kan ikke lenger ha dårlige resultater internasjonalt. Vi må etablere oss i semi-pro-scenen i løpet av ganske kort tid.

– Vi skal være synlige både på nett og offline i diverse kvalifiseringer og nettbaserte turneringer. Epiphany har rimelig bra nettverk, det samme har jeg, så vi vil sees ofte på «Hot Matches» på HLTV eller i en eller annen turnering.

– Får dere en egen trener eller et støtteapparat av noe slag?

– Ikke med en gang, det er noe vi må se om vi har et behov for, men vi får en manager som styrer litt forskjellig rundt laget. Dermed kan spesielt jeg bruke mer tid på spillet, og mindre tid på alt rundt.

Epiphany startet i 2013 som en idé om en åpen organisasjon bygget for spillerne. Noe av det særegne med klubben skal være den direkte kontakten spillerne får med sponsorer og partnere.

– Vi tror på en åpen og ærlig måte å kommunisere på og vi snakker fritt med spillerne om hva som skjer i organisasjonen. Vi tillater at spillerne bruker Epiphany Bolt-merkenavnet som om det var deres eget. Vi tror det bygger lojalitet og dyrker en familiestruktur som vi ønsker å oppnå. Epiphany Bolt er en familie, forteller grunnlegger Kyle Adkins til Gamer.no.

Klubblederen er fascinert av det nordiske miljøet

Den 25 år gamle amerikaneren har vært involvert i e-sport i ti år, som spiller, manager og eier, og sier han alltid har vært fascinert av det europeiske miljøet – spesielt det nordiske.

Les også
– Jeg er egentlig ganske lei online Counter-Strike

– Det virker som e-sport er en respektert karrierevei der. Vi har ikke noe scene å snakke om her som kan sammenlignes.

Kyle Adkins er grunnlegger og eier av Epiphany Bolt.
Privat/Twitter

Adkins forteller at han har fått mye erfaring fra andre organisasjoner, og opplevd mye lyssky forretningsvirksomhet og mangel på moral. Dette mener han er med på å dra organisasjoner og e-sporten som helhet ned.

– Derfor grunnla jeg Epiphany for å forsøke å vise at man kan være ærlig og rettferdig overfor spillere og sponsorer, samtidig som man blomstrer. Jeg har stått fast ved denne troen og har fortsatt tilgode å hente ut et eneste øre fra organisasjonen eller et sponsorprodukt, da dette er ment for mine spillere og personalet.

– Hvordan kom dere i kontakt med gutta i Temp.no?

– Da vi frigjorde vår forrige lagoppstilling, valgte vi en åpen tilnærming og kikket på et tonn med søknader, og Anders var en av de som hadde kontaktet oss. Vi hadde spilt mot dem tidligere, og de var venner med vårt gamle lag, så det gav mening å innlede forhandlingene med dem.

Det førte til et samarbeid under Copenhagen Games, men Adkins var aldri i tvil om at dette var laget han ønsket å satse på.

– Fra begynnelsen hadde vi tro på at dette laget skulle bli vårt nye lag på lang sikt, og vi tvilte aldri på å gi dem en langtidskontrakt. Copenhagen Games var bare en test for å vise dem hva Epiphany Bolt handler om.

Vil inn i Telenorligaen

– Hva er det viktigste klubben gjør for nordmennene?

Temp.no spilte som Epiphany Bolt på Copenhagen Games.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Vi gir spillerne et utrolig støtteapparat og behandler dem som en familie. Vi vil også sørge for at de blir involvert i større og bedre turneringer, i tillegg til at de utvider sine nettverk på sosiale medier. Vi vil gi dem alle verktøyene de trenger for at e-sport skal bli en bærekraftig retning for dem.

Ambisjonen med laget nå er å hjelpe dem å utvikle ferdighetene i spillet og som mennesker utenfor Counter-Strike.

– Vi har med våre to tidligere lagoppstillinger vist at vi kan hjelpe spillerne å vokse, ikke bare inne i spillet, men også utenfor. Det første målet er å ta hjem Telenorligaen og derfra videre til europeiske minors. Vi tror at med den ledelsen og spillerne vi har akkurat nå, kan vi bygge organisasjonen som en av de beste i den nordiske regionen.

– Mener du denne sesongen av Telenorligaen eller neste?

– Denne sesongen.

– Har dere en avtale med Demise om det?

DISSE SPILLER FOR EPIPHANY BOLT:

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Jon «DaY» Thomas Rudstrøm
Christian «moen» Moen
Henrik «Neto» Kristengård
Kristian «KORN» Hokland

– Det ser ikke ut som Demise vil gi oss plassen, men vi vil støtte laget uansett.

– Hva skjer etter sesongen? Vil vi se Epiphany Bolt i Telenorligaen i stedet for Demise eller er det fortsatt ikke avklart?

– Jeg aner ikke. Jeg vil kontakte arrangøren direkte for å løse dette.

– Demise eier vel plassen, så du må vel uansett bli enig med dem før du kontakter Telenorligaen? Demise kan i praksis hente inn nye spillere og spille videre i 1. divisjon dersom de ønsker.

– Jeg er sikker på at vi også kan få en plass i øverste divisjon eller i alle fall i 2. divisjon, ettersom det ikke vil være rettferdig at vårt lag skal starte helt i bunn, avslutter han.

Demise har allerede sikret seg en plass i sluttspillet av Telenorligaens vårsesong. Resultatet av oppgjøret mot GamersLeague til helgen vil avgjøre hvilken seed de får og hvem de møter i semifinalen.

Siste fra forsiden