Counter-Strike: GO / aNimus eSports

Counter-Strike-laget trekker seg ut av aNimus

Trenger en frisk start, forteller laglederen.

Her er aNimus fra ByLAN 2016.
Arsalan Blu / Gamer.no

Counter-Strike: Global Offensive-laget til aNimus trekker seg ut av organisasjonen med umiddelbar virkning. Det skal ikke være noe vondt blod mellom partene, og splitten har vært udramatisk.

– Vi trenger noe nytt

Philip «Philip» Løseth er lagleder i aNimus og har vært der siden mars i år. Da forlot han Expert Gaming til fordel for Articc, som senere ble omdøpt til aNimus. Nå er kapteinen nok engang klubbløs, og tar med seg hele laget.

aNimus landet på en andreplass under ByLAN 2016.
Arsalan Blu / Gamer.no

– Vi føler at vi trenger en helt ny start, uten noe som helst press i ryggen. Vi er rett og slett ikke klar for en ny signering, enda, forteller Løseth.

Etter å ha rykket ned etter skuffende resultater i vårsesongen, har laget ligget godt an til å karre seg tilbake til 1. divisjon. Ellers har de vært på en tur til Copenhagen Games i Danmark, uten å hente med seg de største resultatene der heller. En andreplass på ByLAN har derimot vært en nylig opptur for laget.

Løseth synes egentlig ikke at presset har vært for høyt sammenlignet med nivået

– Nei, ikke nødvendigvis. Vi har nok lagt på litt selv, med gode prestasjoner vil mulighetene for økonomisk støtte komme. Jeg tror dette har gjort at vi har hoppet over noen punkt, så nå må vi gå et steg tilbake for å øke nivået vårt enda mer, forteller han.

– Vi er alltid på utkikk etter gode tilbud, men vi tar ikke den første muligheten som byr seg, avslutter kapteinen.

– Trist å måtte si farvel

Eivind Bakkane er lederen av aNimus, og var mannen som plukket opp laget da muligheten var til stede. Nå starter jakten på et nytt lag.

– Vi ble oppmerksomme på at laget ønsket å forlate aNimus tidligere i uken. Laget ønsket å starte fra scratch igjen, og ta det mer med ro. Noen har skole og jobb som ønskes høyere prioritering. Det er trist å måtte si farvel til laget, men skole og jobb er viktigst, og vi støtter dem fullt ut.

– Framover kommer vi til å legge Counter-Strike på sidelinjen og se hvordan mulighetene blir til neste sesong. Det er mange flinke og talentfulle spillere her i Norge, så dere skal ikke se bort i fra at dere ser oss igjen, forteller Bakkane til Gamer.no.

Siste fra forsiden