Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike-spillerne som var involvert i kampfiksing stenges ute på livstid av Valve

Fjorårets internasjonale skandale får store følger.

Valve

Valve har tatt en ny avgjørelse i kampfiksingskandalen som rammet Counter-Strike: Glogal Offensive-miljøet tidlig i 2015. Den gangen ble spillerne utestengt fra alle Valve-arrangerte Counter-Strike-turneringer på ubestemt tid – nå er spillerne derimot utestengt på livstid.

Joey «fxy0» Schlosser unnskylder seg etter å ha blitt fersket i 2015. (Video: Joey Schlosser)

– Ettersom miljøet vokser er det en uheldig realitet at noen individer vil lete etter muligheter til å utnytte sine fans. Vi kommer til å fortsette å gjøre det vi føler er nødvendig for å beskytte underholdningsverdien skapt i profesjonell Counter-Strike, noe som av og til innebærer å bryte opp vårt forhold til individer som har vist at de er villige til å dra nytte av sine fans tro på integriteten i sporten, skriver Valve på Counter-Strike-bloggen.

Det er spillere fra flere lag som nå må finne seg noe annet å gjøre resten av livet, men de fleste har allerede blitt tuppet av lagene sine. iBuyPower, NetCodeGuides.com, Epsilon og Team Torques hadde alle spillere eller ledere som var innblandet i rotet.

Hard presedens

At Valve nå setter en så drastisk presedens, har fått reaksjoner fra fansen. Noen mener straffen er for streng sett i lys av hvor alvorlig overtrampet er, mens andre ønsker Valves harde linje velkommen.

Flere har også stilt spørsmål om hvorfor ikke også Dota 2-spilleren Alexei «Solo» Berezin, som ble fersket for kampfiksing i 2013, fremdeles får spille i Valve-arrangerte turneringer. Tanken er at Solo har gjort det samme overtrampet, og derfor bør behandles likt.

Vi her på bruket valgte også å stenge ute spillere fra Telenorligaen etter at to lag ble dømt for kampfiksing. De syv spilleren blir dog utestengt i to sesonger, altså et kalenderår.

Under Dreamhack i 2014 var det også en skandale i Counter-Strike-miljøet.
Dette Counter-Strike-trikset skapte oppstyr på Dreamhack »

Siste fra forsiden