Counter-Strike: GO / King of Kings

«Cromen» skal lede Norge i superfinalen mot Finland fredag

Silvers er klare for den avgjørende kampen i King of Kings.

Jørgen «cromen» Robertsen på Copenhagen Games 2016.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Etter fire sesonger med King of Nordic ble Counter-Strike-lagene med flest seire invitert til en ekstraturnering kalt King of Kings. Denne startet forrige uke, og fredag 23. september er det duket for en superfinale mellom Norge og Finland. Vinnerlaget får rundt 13 000 kroner og spillutstyr fra Qpad.

Vennegjeng som ville spille for moro skyld

Det norske laget går under navnet Silvers og ledes av Deadweigth-spiller Jørgen «cromen» Robertsen. Han har fått med seg lagkameratene Henrik «becker» Becker og Jon Erik «ztk» Øygarden, samt kompisene Marius «f1nsen» Finsen og Espen «frkz» Gulbrandsen.

DISSE SPILLER FOR NORGE:

Vis mer

Marius «f1nsen» Finsen
Henrik «becker» Becker
Jørgen «cromen» Robertsen
Espen «frkz» Gulbrandsen
Jon Erik «ztk» Øygarden

DISSE SPILLER FOR FINLAND:

Olli «sLowi» Pitkänen
Toni «STOVVE» Liukkonen
Jyri «JALLU» Karvanen
Jesse «zehN» Linjala
Jani «Aerial» Jussila

– Det er egentlig ingen stor historie bak dette laget, kun det at vi satt en fredagskveld og kjedet oss og fant ut at vi kunne spille en ganske fet turnering med stream og så videre, og spillerne på laget er kompiser fra før. Vi satt sammen et lag av spillere som var tilgjengelig, rett og slett, forteller Robertsen til Gamer.no.

Silvers har virkelig gjort seg bemerket i King of Nordic. Med sine seks seire på rad har de nå rekorden, og var selvskrevne når lag skulle inviteres til King of Kings.

– Det er veldig kult at vi har flest seire på rad, men etter min mening er det forventet at vi vinner mot blandalag ettersom vi har ganske høyt individuelt nivå og terroristsiden blir en lek, mener lagkapteinen.

På motsatt side fredag står et finsk lag som også har gjort det veldig bra gjennom de mange sesongene av denne nordiske turneringen. Robertsen er ikke helt sikker på hva som faktisk venter dem, det viktigste er at gutta er skjerpet.

– Jeg vet ikke så mye om finske spillerne, men jeg vet at flere av dem har spilt på gode lag tidligere.

Se høydepunkter fra Silvers kamper i King of Nordic denne sesongen.

– Alt bunner ned i individuelle prestasjoner, ettersom vi ikke har noen satte strategier. Det viktigste for å dra dette i land er at alle møter opp forberedt, med en oppvarmet musearm. Jeg tror sjansen vår for å vinne er stor, med mindre «sLowi» på det finske laget bestemmer seg for å være Gud.

– Det som imponerer mest er «cromen» sine stadige, gode bidrag

Erik Klevar er ansvarlig for de norske kvalifiseringene til King of Nordic hos Gamermag.no. Han lar seg imponere av gutta og tror de har en fremtid på den internasjonale scenen.

– Det norske laget er primært satt opp av Deadweight-spillere, og bare det gjør det til et av de beste norske lagene. Til tross for at de gikk på et akseptabelt tap mot Epiphany Bolt i WESG-kvalifiseringen vil det ikke være urimelig å påstå at Deadweight er på samme nivå, om ikke bedre, på en god dag, forteller han til Gamer.no.

Les også
«H4RR3» erstatter «Rubino» i Nordavind på permanent basis
Erik Klevar i Gamermag.no tror ikke det tar lang tid før spillerne i Silvers er store på den internasjonale scenen.
Privat

– Det som imponerer meg mest er «cromen» sine stadige, gode bidrag i King of Nordic-turneringene. Han har dessverre ikke fått vist seg like godt frem hos Deadweight i andre turneringer, men jeg har sterk tro på at hvis laget fortsetter som de har gjort at det ikke tar lang tid før de er store på den internasjonale scenen. Videre har både «finsen» og «frkz» vist seg frem for King of Nordic-publikummet. Sistnevnte har flere ganger storspilt i avgjørende runder og har vist klasse med AWP-en.

– Hva vet du om det finske laget som Norge nå skal møte?

– I det finske laget er nok «JALLU» og «STOVVE» mest kjent. Takket være deres tidligere seiersrekke i King of Nordic fikk de en sponsorkontrakt fra QPAD da de spilte for SkitLite. De har ikke vist seg mye utenfor King of Nordic, så det blir vanskelig å si om noen kommer til å prestere spesielt sterkt. Hvis vi ser på innbyrdes oppgjør mellom spillerne kan man tro at både «zehN» og «Aerial» er spillere å se opp for i denne kampen, men jeg tror at de to førstnevnte også kan være med på å skape problemer for Silvers, avslutter Klevar.

Finalen spilles fredag 23. september klokken 21:15 og kan følges på Twitch-kanalen til King of Nordic.

Siste fra forsiden